Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας για μαθητές/τριες Στ΄ Τάξης Δημοτικών


Το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι από την παρούσα σχολική χρονιά 2021-2022, θεσπίζεται Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας για  Μαθητές/Μαθήτριες της Στ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από  το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σε συνεργασία με την  Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο.

Η θέσπιση του Διαγωνισμού και η καθιέρωσή του στη βάση της αγαστής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΑΝ και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της διδασκαλίας και της καλλιέργειας, εν γένει, της ελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές και μαθήτριες θα κληθούν να αναπτύξουν τις θέσεις και απόψεις τους για ένα συγκεκριμένο θέμα, που σχετίζεται με τον ελληνικό, τον   ευρωπαϊκό αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό, διαχρονικά και συγχρονικά, μέσω, κυρίως, του επιχειρηματολογικού λόγου.

Το ΥΠΠΑΝ ευχαριστεί την Ελληνική Πρεσβεία για τη στενή συνεργασία και θεωρεί πολύ σημαντική την καθιέρωση του Διαγωνισμού και στη Δημοτική Εκπαίδευση, με τη συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων, εξυπηρετώντας έτσι και τον στόχο για ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και καλλιέργεια της Ελληνικής Γλώσσας.

Οι διακρίσεις και τα διπλώματα θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή στην Ελληνική Πρεσβεία και σε αυτή θα παρευρεθεί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1067