Κλείσιμο εργασιών σχολικής χρονιάς Δημοτικής 2021-2022


Διευθυντές/Διευθύντριες, Διευθύνοντες/ουσες
-  Δημοτικών Σχολείων
- Νηπιαγωγείων
- Ειδικών Σχολείων

Θέμα: Κλείσιμο εργασιών σχολικής χρονιάς 2021-2022

Η σχολική χρονιά 2021-2022 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλους και όλες μας. Κάτω από συνθήκες πανδημίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναγκαστήκαμε να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και μεταξύ άλλων να στερήσουμε από τους/τις μαθητές/μαθήτριές μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ευχάριστες, ανέμελες και δημιουργικές στιγμές και δραστηριότητες όπως εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, σχολικές γιορτές κ.ά. Παρόλα αυτά, τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μας με πείσμα και επιμονή κατάφεραν υπό τις περιστάσεις να ανταποκριθούν θετικά στις πολλαπλές προκλήσεις της πανδημίας, να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά και προσθετικά στη μάθηση και την αγωγή των παιδιών μας, διασφαλίζοντας πρώτιστα την υγεία και μεριμνώντας για την ασφάλεια όλων.

Γ ια να είναι εφικτή η ομαλή λήξη της παρούσας σχολικής χρονιάς καθώς και η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει, στο επίπεδο της κάθε σχολικής μονάδας, να διεκπεραιωθούν και να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες εργασίες, πριν από το κλείσιμο των σχολείων. Οι εργασίες αυτές αναφέρονται και επεξηγούνται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α.

Η παρούσα σχολική χρονιά λήγει για τους/τις μαθητές/μαθήτριες στις 15 Ιουνίου 2022 κα για τους/τις εκπαιδευτικούς στις 17 Ιουνίου 2022. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022 - 2023, αναμένεται να αρχίσει κανονικά, δηλαδή, στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 για τους/τις εκπαιδευτικούς και στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 για τους/τις μαθητές/ μαθήτριες.

Με την ευκαιρία αυτή, σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλατε, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, για την ομαλή λειτουργία των σχολείων Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε.

Κλείσιμο εργασιών σχολικής χρονιάς 2021-2022. Παράρτημα Α
Κλείσιμο εργασιών σχολικής χρονιάς 2021-2022. Παράρτημα Β

Δρ Μάριος Στυλιανίδης
Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κοιν.: Γ.Ε.Δ.Ε.
: Π.Λ.Ε., Γραφείο Δ.Δ.Ε.
: Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Δημοτικής Εκπαίδευσης : Συντονιστή Υ.Α.Π.,
: Προϊστάμενο Αποθήκης Υ.Π.Π.Α.Ν.
: Ο.Ε.Δ.Ε.
: Π.Ο.Ε.Δ.: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης
: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων
: Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Τ.Θ. 17113, 2261 Λατσιά
: Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών, se-lemesos@schools.ac.cy :
Ένωση Κοινοτήτων, cuc@cytanet.com.cy
: Σχολικές Εφορείες Δημοτικής Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2973