Δοκίμια Τελικής Αξιολόγησης για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία


Που παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην ελληνική ως δεύτερη γλώσσα 

Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων

Θέμα: Δοκίμια Τελικής Αξιολόγησης για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία που παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην ελληνική ως δεύτερη γλώσσα

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια σχετικών εγκυκλίων (ypp 12655 με ημερ.1/9/2021, ypp 12683 με ημερ. 6/9/2021, ypp 13500 με ημερ. 28/1/2022), υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου βρίσκονται αναρτημένα τα Δοκίμια Τελικής Αξιολόγησης Γνώσεων Ελληνικών για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία που παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην ελληνική ως δεύτερη γλώσσα. Τα δοκίμια έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την ένταξη των μαθητών/μαθητριών με μεταναστευτική βιογραφία στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η τελική αξιολόγηση των παιδιών αναμένεται να διεξαχθεί κατά το διάστημα 23/5/2022 - 3/6/2022 και τα αποτελέσματά της να τοποθετηθούν στον ατομικό φάκελο επιτευγμάτων του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας. Με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμίων, θα καταστεί δυνατή η αποτίμηση της προόδου των παιδιών στην ελληνική γλώσσα κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Τα δοκίμια τελικής αξιολόγησης βρίσκονται αναρτημένα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.pi.ac.cy/pi/index.php?option=com_content&view=article&id=2546&Itemid=463

&la%20ng=el

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας που διδάσκουν την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης                                    Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου 
Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης                   Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1250