Οδηγός διαφοροποιημένης διδασκαλίας: Τι, γιατί και πώς;


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων

Θέμα: Οδηγός Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας: Τι, Γιατί και Πώς;

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα καλείστε όπως ενημερώσετε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας, ότι έχει ετοιμαστεί ο συγκεκριμένος Οδηγός, με θέμα τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας. Η προώθηση της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, ως διδακτικής πρακτικής στην τάξη, αποτελεί σημαντική διαχρονική επιδίωξη της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης.

  1. Μέσα από τον Οδηγό επιχειρείται με απλό και κατανοητό τρόπο να διασαφηνιστούν βασικές έννοιες, να δοθούν απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που τίθενται σχετικά με τη διαφοροποίηση ως στρατηγική διδασκαλίας και να παρουσιαστούν πρακτικές διαφοροποίησης σχετικές με διάφορες πτυχές της. Οι εκπαιδευτικοί, ως οι κύριοι συντελεστές στη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης, μπορούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις προτεινόμενες προτάσεις, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας στη σχολική τους μονάδα. Ο Οδηγός είναι αναρτημένος στον ιστότοπο «Ανάπτυξη - Βελτίωση Σχολικής Μονάδας» της Δημοτικής Εκπαίδευσης, κάτω από τον σύνδεσμο «Εκδόσεις» (http://www.moec.gov.cy/dde/anaptyxi_veltiosi_scholeiou/ekdoseis.html).
  2. Ο Οδηγός αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα και συστήνεται όπως αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, σε μία από τις πρώτες συνεδρίες του διδασκαλικού συλλόγου, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για επιμόρφωση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στην καθημερινή διδακτική τους πρακτική, στοχεύοντας στη βελτίωση των διδακτικών πρακτικών προς όφελος όλων των παιδιών. Προγραμματίζεται στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, η περαιτέρω στήριξη των εκπαιδευτικών με τη διοργάνωση σχετικών επιμορφωτικών δράσεων, για τις οποίες θα ενημερωθείτε με σχετική εγκύκλιο.

 Δρ Μάριος Στυλιανίδης

Διευθυντής  Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κοιν:
Αναπλ. Δ.Π.Ι.
: Γ.Ε.Δ.Ε.
: Π.Λ.Ε. Γραφείου Δ.Δ.Ε.
: Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας
: Π.Ο.Ε.Δ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3180