Εις βάθος επιμόρφωση εκπαιδευτικών προδημοτικής εκπαίδευσης


Στην εφαρμογή του Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (3 χρόνων- Προδημοτική), 2022-2023

Διευθύντριες, Βοηθοί Διευθύντριες, Διευθύνουσες
Δημόσιων Νηπιαγωγείων

Θέμα: Εις βάθος επιμόρφωση εκπαιδευτικών προδημοτικής εκπαίδευσης στην εφαρμογή του Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (3 χρόνων- Προδημοτική), 2022-2023

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα πληροφορείστε ότι τη σχολική χρονιά 2022-2023 θα προσφερθεί [U1] επιμόρφωση σε θέματα, προσεγγίσεις και μορφές οργάνωσης της μάθησης και του Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (3 χρόνων-Προδημοτική), σε συνέχεια θεμάτων που είχαν περιληφθεί στα σεμινάρια του Διήμερου Εκπαιδευτικού.

Στο εν λόγω πρόγραμμα επιμόρφωσης θα συμμετέχουν μόνο οι νηπιαγωγοί τάξης ως εξής:

-    Νηπιαγωγοί μονοθέσιων νηπιαγωγείων που κατά το Διήμερο Εκπαιδευτικού παρακολούθησαν επιμόρφωση στον Τομέα Ανάπτυξης της Νοητικής Ενδυνάμωσης. Οι συναντήσεις θα είναι παγκύπριες και θα μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν την αντίστοιχη επιμόρφωση, διαδικτυακά, σε χρόνο συνεδρίας προσωπικού. Θα πραγματοποιηθούν οκτώ συναντήσεις, διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία, κατά τη διάρκεια της παρούσας σχολικής χρονιάς.

-    Νηπιαγωγοί τάξης σε διθέσια και άνω νηπιαγωγεία. Οι συναντήσεις θα γίνουν με φυσική παρουσία (διά ζώσης), σε ένα από τα πιο κάτω, ανάλογα, με την επαρχία στην οποία υπηρετούν και τη θεματική την οποία παρακολούθησαν κατά το Διήμερο Εκπαιδευτικού:

-     Λευκωσία: Γλωσσική Αγωγή, Παίζω με την Τέχνη: Δημιουργικές Διαδικασίες στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Εικαστικές Τέχνες), Τομείς Ανάπτυξης Συναισθηματικής Ενδυνάμωσης και Προσωπικής και Κοινωνικής Συνειδητοποίησης, Κοινωνικές Σπουδές

-     Λεμεσός: Γλωσσική Αγωγή, Μουσική

-       Λάρνακα- Αμμόχωστος: Γλωσσική Αγωγή, Ελεύθερο ή/και Δομημένο Παιχνίδι

-       Πάφος: Προσέγγιση CLIL

Επίσης, για τους/τις νηπιαγωγούς οι οποίοι/οποίες υπηρετούν σε διθέσια και άνω νηπιαγωγεία θα προσφερθούν δύο επιπλέον θέματα, διαδικτυακά, και με παγκύπριο ακροατήριο, ως ακολούθως: Φυσικές Επιστήμες και Μαθηματικά. Συγκεκριμένα:

 

α) Για την επιμόρφωση στις Φυσικές Επιστήμες, θα πραγματοποιηθούν οκτώ συναντήσεις, διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία, σε εργάσιμο χρόνο. Τονίζεται ότι η εν λόγω επιμόρφωση αποτελεί συνέχεια του Διήμερου Εκπαιδευτικού.

β) Όσον αφορά στο γνωστικό αντικείμενο των Μαθηματικών (το οποίο προσφέρεται για τελευταία σχολική χρονιά), σημειώνεται ότι δεν προσφέρθηκε κατά το Διήμερο Εκπαιδευτικού. Συνεπώς, μπορούν να συμμετέχουν όσες νηπιαγωγοί δεν είχαν μέχρι σήμερα την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Για την επιμόρφωση στα Μαθηματικά θα πραγματοποιηθούν, συνολικά, 12 συναντήσεις, διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία, σε εργάσιμο χρόνο.

-  Όλες οι πιο πάνω πληροφορίες καταγράφονται και στον Πίνακα στο Παράρτημα.

Τονίζεται ότι κάθε νηπιαγωγός έχει δικαίωμα παρακολούθησης ενός μόνο θέματος επιμόρφωσης και μόνο μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου. Επιπλέον, διευκρινίζεται, ότι δεν είναι δυνατή η συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών από την ίδια σχολική μονάδα στο ίδιο θέμα επιμόρφωσης.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Σεμινάρια», από 3.11.2022 μέχρι και 10.11.2022. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς, και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosxoliki@cyeam.pi.ac.cy και στις λειτουργούς Μαρία Ηρακλέους (Λειτουργός Π.Ι., 22402387) και Μαρία Σιακαλλή (Σύμβουλος Προσχολικής, ηλεκτρονική διεύθυνση: msiakalli@schools.ac.cy ).

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης                              ΔρΈλενα Χατζηκακού
Διευθυντής Δημοτικής                         Αν. Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
Εκπαίδευσης

Κοιν. : Γ.Ε.Δ.Ε.

: Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας

: Π.Λ.Ε. Γραφείο Δ.Δ.Ε.

: Π.Ο.Ε.Δ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Εις Βάθος επιμόρφωση εκπαιδευτικών προδημοτικής εκπαίδευσης

Ομάδα

Επαρχία

Θέμα

Συναντήσεις - Διάρκεια

Νηπιαγωγοί μονοθέσιων νηπιαγωγείων

Παγκύπρια

Τομέας Ανάπτυξης Νοητικής Ενδυνάμωσης

Διαδικτυακά (8 συναντήσεις, διάρκειας     80 λεπτών η κάθε μία) Διαδικτυακά

Νηπιαγωγοί τάξης διθέσιων και άνω νηπιαγωγείων

Παγκύπρια

Φυσικές Επιστήμες

Μαθηματικά

 (12 συναντήσεις, διάρκειας 80 λεπτών η κάθε μία)

Λευκωσία

Γλωσσική Αγωγή
Παίζω με την Τέχνη:
Δημιουργικές Διαδικασίες στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Εικαστικές Τέχνες) Τομείς Ανάπτυξης Συναισθηματικής Ενδυνάμωσης και Προσωπικής και Κοινωνικής Συνειδητοποίησης
Κοινωνικές Σπουδές

Διά ζώσης (3 ολοήμερες συναντήσεις)

Λεμεσός

Γλωσσική Αγωγή Μουσική

Λάρνακα- Αμμόχωστος

Γλωσσική Αγωγή Ελεύθερο ή/και Δομημένο παιχνίδι

Πάφος

Προσέγγιση CLIL

 


 [U1]




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2074