Έρευνα για την Χαρτογράφηση της Προσφοράς των Υπηρεσιών Προδημοτικής και Φροντίδας στην Κύπρο


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων,
Κοινοτικών και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων

 Θέμα: Έρευνα για την Χαρτογράφηση της Προσφοράς των Υπηρεσιών Προδημοτικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας στην Κύπρο

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας πληροφορήσω ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (2021 – 2026), εντάχθηκε η εκπόνηση σχετικού Έργου/Μελέτης για την «Υποστήριξη της Επέκτασης και Στρατηγικής Ανάπτυξης της Προδημοτικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας στην Κύπρο» (Επένδυση 2, Άξονας Πολιτικής 5.2 του ΣΑΑ).

Αρμόδιος Φορέας του εν λόγω Έργου είναι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το Έργο, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εκπονείται από τη UNICEF, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Προγράμματος «Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης» της ΕΕ, και το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, στο οποίο έχουν ανατεθεί από τη UNICEF συγκεκριμένες δράσεις του Έργου.

Ένα από τα σημαντικά παραδοτέα του Έργου είναι η χαρτογράφηση της προσφοράς και της ζήτησης των υπηρεσιών Προδημοτικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας στην Κύπρο, για παιδιά ηλικίας μηδέν έως έξι ετών, καθώς θα κατευθύνει μαζί με άλλες δράσεις του Έργου, τις επενδύσεις που θα γίνουν μέσω του ΣΑΑ. Ενημερωτικά σημειώνεται ότι, με βάση τα πορίσματα της μελέτης, η Κύπρος θα ετοιμάσει την πρώτη Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την Προδημοτική Εκπαίδευση και Φροντίδα

Στο πλαίσιο της εκπόνησης του πιο πάνω παραδοτέου, οι εμπλεκόμενοι Εταίροι έχουν ετοιμάσει ερωτηματολόγιο για συλλογή των απαιτούμενων πληροφοριών. Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως ακολουθήσετε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) www.surveymonkey.com/r/ECECmappingκαι απαντήσετε το υπό αναφορά ερωτηματολόγιο, μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2022.

Για οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια ή απορίες σχετικά με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορείτε να αποταθείτε στην ερευνητική ομάδα CARDET, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cardet.org ή στο τηλ. 22002108.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια σας για την εκπόνηση της έρευνας.

(Δρ Μάριος Στυλιανίδης)
για Γενικό Διευθυντή

Κοιν. : ΓΕΔΕ

: ΠΛΕ Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας (υπόψη ΕΔΕ Νηπιαγωγείων)

: ΠΟΕΔ

: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου, Τ.Θ. 33900, 5318 Παραλίμνι

: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων

: Σύνδεσμος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου

: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων

: Σύμβουλοι Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2067