Επιμορφωτικά συνέδρια για αξιοποίηση Ρομπότ Εδάφους (Pro-Bot και InO- Bot)


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων

  Θέμα: Επιμορφωτικά συνέδρια για αξιοποίηση Ρομπότ Εδάφους (Pro-Bot και InO- Bot) στο μάθημα Σχεδιασμός και Τεχνολογία – Ψηφιακές Τεχνολογίες

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα πληροφορείστε ότι, οι σύμβουλοι Σχεδιασμού και Τεχνολογίας – Ψηφιακών Τεχνολογιών, οργανώνουν ενημερωτικά βιωματικά σεμινάρια σε όλες τις επαρχίες, τα οποία απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα Σχεδιασμός και Τεχνολογία, στις τάξεις Ε΄ και Στ΄, με στόχο την αξιοποίηση των ρομπότ εδάφους (Pro-Botκαι InO–Bot), τα οποία έχουν αποσταλεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία (εκτός Κ.Α). Τα συγκεκριμένα ρομπότ, υποστηρίζουν την ενότητα του Αναλυτικού Προγράμματος.

«Συστήματα και Τεχνολογία Ελέγχου - Ρομποτική» και εισάγουν τους/τις μαθητές/μαθήτριες στην αλγοριθμική σκέψη και στον προγραμματισμό (Logo και Scratch). Δραστηριότητες αξιοποίησης των ρομπότ έχουν ενταχθεί και στα αναθεωρημένα εγχειρίδια μαθητών/ριών.

Καλούνται τα σχολεία να προβούν στις απαραίτητες διευθετήσεις, ώστε να αποστείλουν έναν/μία εκπαιδευτικό που διδάσκει το συγκεκριμένο μάθημα στα πιο πάνω σεμινάρια.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε εργάσιμο χρόνο και θα έχουν διάρκεια τρεις σαραντάλεπτες περιόδους (3Χ40΄) για κάθε ομάδα. Οι ομάδες των σχολείων, τα κέντρα, οι ημερομηνίες και οι ώρες παρουσιάζονται στους πίνακες που επισυνάπτονται στο Παράρτημα.

Δρ Μάριος Στυλιανίδης
Διευθυντής
Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κοιν. : Γ.Ε.Δ.Ε.
: Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας
: Π.Ο.Ε.Δ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1768