Ημερίδα για γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών Στ’ Τάξης Δημοτικού για Ομαλή Μετάβαση


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων (Εξατάξεων και Κ.Β’)

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Ημερίδας για γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών Στ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου για θέματα Ομαλής Μετάβασης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα ενημερώνεστε ότι, στο πλαίσιο σειράς δράσεων που αφορούν στην ομαλή μετάβαση των μαθητών/μαθητριών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο, θα πραγματοποιηθούν σε παγκύπρια βάση ημερίδες για γονείς/κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών Στ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Οι ημερίδες θα διοργανωθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 (9.30-13.00 μμ.) στις επαρχίες Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου, στους χώρους που αναφέρονται στον πιο κάτω πίνακα.

Η κάθε Ημερίδα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις/εισηγήσεις από λειτουργούς της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας για τα θέματα «Εφηβεία», «Ομαλή Μετάβαση» και «Ψυχική ανθεκτικότητα. Στόχος των Ημερίδων είναι, μέσω της ενημέρωσης, να μειωθεί η ανησυχία και το άγχος των γονέων/κηδεμόνων, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους κατά τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα και πρόσκληση/δήλωση συμμετοχής στην Ημερίδα.

Παρακαλείστε όπως προωθήσετε τις προσκλήσεις/δηλώσεις συμμετοχής και το Πρόγραμμα στους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στην Στ’ Τάξη του σχολείου σας. Ακολούθως, θα πρέπει, μέχρι τις 2 Ιουνίου 2023, να ενημερώσετε τον/την οικείο/οικεία εκπαιδευτικό ψυχολόγο για τον αριθμό των γονέων/κηδεμόνων που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έρνη Σισμάνη Παπακώστα

Δρ Έρνη Σισμάνη Παπακώστα

Δρ Έλενα Χατζηκακού

Προϊστάμενη Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας

Αναπλ. Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Κοιν.: ΔΔΕ Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2205