Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου την εβδομάδα 22-28 Μαΐου 2023


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου την εβδομάδα 22-28 Μαΐου 2023 περιλαμβάνει:

            Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023

    - Τη Δευτέρα, 22 Μαΐου, Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, η Σύγκλητος και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει την Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Γλωσσολογίας Bernard Cerquiglini σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών με θέμα "Le français: une langue, une institution, des valeurs" (Τα Γαλλικά: γλώσσα, θεσμός, αξίες)

Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Κύπρου, Καλλιπόλεως 75, ώρα 19:00, https://bit.ly/3AQ31us

Πληροφορίες: τηλ. 22894347

Άλλες πληροφορίες:

• Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη

• Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από την Πρόεδρο του Τμήματος Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φρύνη Κακογιάννη-Ντοά

• Αναγόρευση - Ανάγνωση του Ψηφίσματος από τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Αναπληρωτή Καθηγητή Μιχάλη Ν. Μιχαήλ - Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Πρύτανη

• Αντιφώνηση του τιμωμένου, Αντιφώνηση του τιμωμένου, Bernard Cerquiglini και παρουσίαση ομιλίας με τίτλο: "Le français: une langue, une institution, des valeurs" (Τα Γαλλικά: γλώσσα, θεσμός, αξίες).

Τρίτη, 23 Μαΐου 2023

- Την Τρίτη, 23 Μαΐου, Ο Δήμος Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνουν το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα με θέμα «Το Ελληνικό Αλφάβητο προέλευση-δομή-εξέλιξη»

Εισηγητής: Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Καθηγητής Γλωσσολογίας, πρ. Πρύτανης τού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής: Δρ Γιώργος Β. Γεωργίου, Γλωσσολόγος, Εκπαιδευτικός

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Αμμόχωστος", Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 18, Λάρνακα, ώρα 19:00, https://bit.ly/44B27jo

Πληροφορίες: τηλ. 24657745

 Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Γραφείου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων 22894347. Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό. 

Παρασκευή, 26 Μαΐου2023

- Την Παρασκευή, 26 Μαΐου,   Ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια διοργανώνουν το Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο με θέμα «Η δράση του 361 Τάγματος Πεζικού το καλοκαίρι του 1974»

Εισηγητής: Δρ Χάρης Αλεξάνδρου, Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Συντονιστής Δρ Γιώργος Γεωργής, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, ώρα 19:00, https://bit.ly/3AJyL4r

Πληροφορίες: 26960857/67

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Γραφείου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων Πρυτανείας 22894331/47. Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.

Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

- Την Κυριακή, 28 Μαΐου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) διοργανώνουν Θεατρική παράσταση με τίτλο «PHOTOGRAPH 51»

Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, ώρα 18:00

Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy  

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Άλλες πληροφορίες: Την αληθινή ιστορία της Βρετανίδας βιοφυσικού και χημικού-κρυσταλλογράφου Ρόζαλιντ Φράνκλιν -που κατόρθωσε για πρώτη φορά να «φωτογραφίσει» το ανθρώπινο DNA- αλλά και τον ρόλο της γυναίκας στην επιστήμη, θα συζητήσουν ανάμεσα στις δύο παραστάσεις ακαδημαϊκοί του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. Πρόκειται για την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας και Βιοϊατρικής, Χρυσούλα Πιτσούλη, και τον Καθηγητή Οικολογίας και Βιοποικιλότητας, Σπύρο Σφενδουράκη.

Οι συζητήσεις, τις οποίες θα συντονίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ κ. Σάββας Κυριακίδης, είναι ανοιχτές για το κοινό και δεν προϋποθέτουν την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5876