Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας για μαθητές/ήτριες Στ΄ τάξης δημοτικών σχολείων


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων

 Θέμα: «Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας για μαθητές/μαθήτριες Στ΄ τάξης δημοτικών σχολείων»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σημειώνεται ότι, από τη σχολική χρονιά 2021-2022, θεσπίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της θέσπισης του Διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της αγαστής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΑΝ και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, για την αναβάθμιση της διδασκαλίας και της καλλιέργειας, εν γένει, της ελληνικής γλώσσας. Οι μαθητές/μαθήτριες της Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, καλούνται να αναπτύξουν τις θέσεις και τις απόψεις τους, αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με τον ελληνικό, τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο πολιτισμό, διαχρονικά και συγχρονικά, μέσω, κυρίως, του επιχειρηματολογικού λόγου.

Και για την παρούσα σχολική χρονιά 2023-2024, ο γενικός θεματικός κύκλος του «Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας για μαθητές/μαθήτριες Στ΄ τάξης δημοτικών σχολείων», είναι ο ακόλουθος:

«H σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα».

Το Πλαίσιο Οργάνωσης και Διεξαγωγής του Διαγωνισμού επισυνάπτεται στο Παράρτημα. Σχετικό, με τον γενικό θεματικό κύκλο του Διαγωνισμού, επιλεγμένο υλικό (έντυπες και διαδικτυακές/ψηφιακές, ιστορικού περιεχομένου πηγές κ.ο.κ.) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του μαθήματος των Ελληνικών Δημοτικής Εκπαίδευσης (https://ellid.schools.ac.cy/index.php/el/ → Δράσεις). Η μελέτη και η στοχευμένη αξιοποίηση του συγκεκριμένου υλικού αναμένεται ότι θα προσδώσει πρόσθετη παιδαγωγική αξία και θα αποβεί προς όφελος όλων των μαθητών/ριών της Στ’ τάξης.

Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζονται ευχαριστίες και συγχαρητήρια στα σχολεία, στους/στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές/μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, με την προσδοκία και τη βεβαιότητα ότι αυτός θα συνεχιστεί με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες ή και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δρα Σπύρο Σοφοκλέους, στο e-mail sofokleous.s@cyearn.pi.ac.cy ή στο τηλέφωνο 99408886.

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

 Δρ Μάριος Στυλιανίδης
Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1309