Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων
Θέμα: Διεξαγωγή σειράς σεμιναρίων με τίτλο «Διδασκαλία σε Πολυπολιτισμικές και Πολυγλωσσικές Τάξεις: Προκλήσεις και Προοπτικές»
Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ενημερώνεστε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με τίτλο: «Διδασκαλία σε Πολυπολιτισμικές και Πολυγλωσσικές Τάξεις: Προκλήσεις και Προοπτικές», η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2025, μεταξύ των ωρών 17:00-19:00.
Τα εξειδικευμένα αυτά σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης και στοχεύουν στην ενδυνάμωση και ενίσχυσή τους με εύρος μεθοδολογικών εργαλείων, στρατηγικών και πρακτικών ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της διδασκαλίας στην πολύγλωσση και πολυπολιτισμική συμβατική τάξη. Πιο συγκεκριμένα, στη σειρά σεμιναρίων θα προσεγγιστούν σε οκτώ (8) ξεχωριστές δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, σε πρακτικές γραμματισμού στη συμβατική τάξη, σε τρόπους διαχείρισης της πολυπολιτισμικής τάξης και σε δράσεις μεταξύ σχολείου, οικογένειας και ευρύτερης κοινότητας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο διαδικτυακό περιβάλλον MS Teams, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα και στην αφίσα που επισυνάπτεται.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστή δήλωση συμμετοχής για κάθε σεμινάριο, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού
Ινστιτούτου http://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Σεμινάρια». Οι εγγραφές σε όλα τα σεμινάρια της σειράς θα ξεκινήσουν την Τετάρτη , 26 Φεβρουαρίου 2025 και θα ολοκληρώνονται τρεις (3) εργάσιμες μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του κάθε σεμιναρίου. Οδηγίες για την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες κάθε σεμιναρίου θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις απαραίτητες λεπτομέρειες παρακολούθησης (π.χ. σύνδεσμος σύσκεψης).
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό παρακολούθησης για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά από το Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi-eggrafes.ac.cy, στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων», περίπου τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της σειράς σεμιναρίων.
Παρακαλείστε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.
(Δρ Έλενα Χατζηκακού)
Διευθύντρια
για Γενικό Διευθυντή
Κοιν.: Δ.Δ.Ε.