Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις ομάδες βαθμολογητών/τριών για Παγκύπριες Πρόσβασης 2022


Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις ομάδες πιθανών βαθμολογητών/βαθμολογητριών για τις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2022

Στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων νομοθεσιών περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και Ελλάδας Νόμων του 2017 και 2019, παρακαλείστε όπως ενημερώσετε τους/τις εκπαιδευτικούς των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ότι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στις ομάδες πιθανών βαθμολογητών/βαθμολογητριών για τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στα Πλαίσια Πρόσβασης για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2022.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν οι εκπαιδευτικοί στον τελικό κατάλογο βαθμολογητών/βαθμολογητριών είναι η συμμετοχή τους σε υποχρεωτικά σεμινάρια επιμόρφωσης που θα διοργανωθούν από την Υπηρεσία Εξετάσεων σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η συμμετοχή στα επιμορφωτικά σεμινάρια δε διασφαλίζει και την τελική επιλογή του/της βαθμολογητή/βαθμολογήτριας από την αρμόδια επιτροπή επιλογής βαθμολογητών/βαθμολογητριών.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για την ανάληψη καθηκόντων βαθμολογητή/βαθμολογήτριας θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπηρεσίας Εξετάσεων: www.moec.aov.cv/ypexams, από την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 μέχρι και την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021, ώρα 14:00.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να εκτυπώσουν αντίγραφο για το αρχείο τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα αποστείλει αυτόματα στο ηλεκτρονικό τους
ταχυδρομείο επιβεβαίωση υποβολής αίτησης στην οποία θα αναγράφεται ο «Κωδικός Αίτησης». Επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για βαθμολόγηση σε περισσότερα του ενός εξεταζόμενα μαθήματα υποβάλλεται μόνο μία αίτηση.

Τονίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για την ανάληψη καθηκόντων βαθμολόγησης θα πρέπει να πληρούν τα πιο κάτω κριτήρια, εκτός και αν υπάρξει διαφορετική για το θέμα απόφαση της Επιτροπής Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης (ΕΠΕΠ):

(α) Να έχουν αναγνωρισμένη εκπαιδευτική υπηρεσία τουλάχιστον πέντε (5) ετών.

(β) Να έχουν διδάξει το υπό εξέταση μάθημα στην Γ’ Λυκείου ή σε Τεχνικές Σχολές κατά το έτος που είναι βαθμολογητές/βαθμολογήτριες ή τουλάχιστον κατά το προηγούμενο έτος.

(γ) Να έχουν διδάξει το υπό εξέταση μάθημα για τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια στη Γ’ Λυκείου ή σε Τεχνικές Σχολές.

(δ) Να μην παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα και να μην διδάσκουν μαθήματα των Παγκύπριων Εξετάσεων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) ή στα βραδινά τμήματα των Τεχνικών Σχολών ή αλλού, να μην είναι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίου ή να μην έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με ιδιοκτήτη Φροντιστηρίου.

(ε) Να συμμετέχουν σε υποχρεωτικά σεμινάρια επιμόρφωσης που οργανώνονται για τον σκοπό αυτό από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Τονίζεται, πρόσθετα, ότι οι βαθμολογητές/βαθμολογήτριες των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης, σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο, πρέπει να μην έχουν μέχρι τετάρτου βαθμού συγγένεια εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας με υποψήφιο που θα παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2022 (Νόμος 14(I)/2017, www.moec.qov.cv/ypexams).

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι βαθμολογητές/βαθμολογήτριες, όπου είναι δυνατό, δεν θα αναλαμβάνουν καθήκοντα βαθμολόγησης σε περισσότερα από δύο (2) μαθήματα.

Παρακαλείστε, επίσης, όπως ενημερώσετε τους/τις εκπαιδευτικούς για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των προαναφερόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης

(Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου) Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης

(Δρ Κυπριανός Δ. Λούης) Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

(Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης) Διευθυντής  Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1609