Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023. Χορήγηση Δοκιμίου Ακρόασης/Κατανόησης


Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων, Εσπερινών και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και
Τεχνικών Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Μέσης Εκπαίδευσης

Θέμα: Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023

Χορήγηση Δοκιμίου Ακρόασης/Κατανόησης για τα μαθήματα:

Γερμανικά - Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023

Γαλλικά Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023

Ιταλικά Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

Τουρκικά - Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

Ισπανικά Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023

Ρωσικά Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023

Αποστέλλονται συνημμένα σχετικές πληροφορίες για το πιο πάνω θέμα και παρακαλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες όπως ενημερώσουν έγκαιρα τους εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, επισυνάπτονται:

  • Κατάλογος των ΒΔ που θα έχουν τη γενική ευθύνη της χορήγησης του δοκιμίου Ακρόασης/Κατανόησης του Εξεταστικού Κέντρου για τα μαθήματα γλωσσών και των εκπαιδευτικών που θα έχουν την ευθύνη για τη χορήγηση του δοκιμίου Ακρόασης/Κατανόησης στις Αίθουσες Εξετάσεων.
  • Καθήκοντα γενικών υπεύθυνων ΒΔ των Γλωσσών στα Εξεταστικά Κέντρα.
  • Καθήκοντα εκπαιδευτικών γλωσσών υπεύθυνων για τη χορήγηση του δοκιμίου Ακρόασης/Κατανόησης.

Επισημαίνεται ότι την όλη ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης του μαθήματος των γλωσσών φέρει ο ΒΔ, του οποίου το όνομα αναγράφεται πρώτο στον κατάλογο. Σε συνεργασία µε τους άλλους ΒΔ που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο θα φροντίσουν για τα ακόλουθα:

  1. Εφοδιασμός των εξεταστικών κέντρων µε τον απαιτούμενο αριθμό CD players με υποδοχή USB, τα οποία έχουν ελεγχθεί και εφοδιαστεί µε μπαταρίες πριν από την ημέρα της εξέτασης. (Βλέπε εγκύκλιο ypp15655 ημερομηνίας 26/05/2023). Τα τιμολόγια για την αγορά των µπαταριών να αποσταλούν στην Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας μέχρι τις 29 Ιουνίου 2023.
  2. Έγκαιρη ενημέρωση των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών του σχολείου τους που θα χορηγήσουν το δοκίμιο Ακρόασης/Κατανόησης.
  3. Κατανομή των εκπαιδευτικών στις διάφορες αίθουσες του εξεταστικού κέντρου για τη χορήγηση του δοκιμίου Ακρόασης/Κατανόησης. Στις αίθουσες των διευκολύνσεων, ο εκπαιδευτικός των γλωσσών που θα είναι στην αίθουσα για την παροχή διευκολύνσεων θα χορηγήσει και το δοκίμιο Ακρόασης/Κατανόησης.
  4. Πρόνοια για παροχή των κατάλληλων διευκολύνσεων στους δικαιούχους.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 7:15π.µ. Η εξέταση θα αρχίσει µε τη χορήγηση των γραπτών δοκιμίων. Μετά την παρέλευση 45 λεπτών, θα χορηγηθεί το δοκίμιο Ακρόασης/Κατανόησης, διάρκειας περίπου 30 λεπτών, από τους εκπαιδευτικούς των γλωσσών οι οποίοι έχουν ορισθεί από την Επιθεώρηση.

Παράρτημα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











12114