Υποτροφίες Ιδρύματος Ανδρέα Π. Λανίτη 2021 – 2022.


Το Ίδρυμα Ανδρέας Π. Λανίτης στα πλαίσια της κοινωνικής αποστολής του ανακοινώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την προκήρυξη έξι υποτροφιών €2.000 έκαστη διάρκειας ενός έτους για μεταπτυχιακές σπουδές σε επίπεδο Μάστερ για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν κυπριακή υπηκοότητα και να έχουν γεννηθεί μετά τις 31.12.1989, να έχουν γίνει δεκτοί/ες για παρακολούθηση μεταπτυχιακών σπουδών επιπέδου Master για την ακαδημαϊκή περίοδο 2021 – 2022 σε πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο από την Κυπριακή Δημοκρατία, να είναι το πρώτο τους μεταπτυχιακό αυτού του επιπέδου που θα παρακολουθήσουν, να είναι κάτοχοι πτυχίου αναγνωρισμένου πανεπιστήμιου από την Κυπριακή Δημοκρατία με ελάχιστο βαθμό επιτυχίας που αντιστοιχεί στο «Λίαν Καλώς».

Επίσης, το εισόδημα της οικογένειάς τους να μην υπερβαίνει τις €35.000 καθαρές απολαβές ή των ιδίων, εάν είναι αυτοσυντήρητοι /ες, να μην υπερβαίνει τις €20.000 και να μη λαμβάνουν ή λάβουν στη διάρκεια της συγκεκριμένης ακαδημαϊκής περιόδου για τις ίδιες σπουδές, άλλη υποτροφία ή δωρεά ή βοήθημα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή οικονομικής ενίσχυσης από άλλο φορέα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν άριστα την Ελληνική και τη γλώσσα των μεταπτυχιακών σπουδών που θα ακολουθήσουν.

Οι υποψήφιοι/ες θα αξιολογηθούν μέσω συνέντευξης από την Επιτροπή Υποτροφιών του Ιδρύματος. Κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων θα ληφθούν υπόψη οι προπτυχιακές σπουδές, τα οικονομικά δεδομένα, οι ειδικοί κοινωνικοί λόγοι, η συνέντευξη και γενική αξιολόγηση των αιτητών.

Κλάδοι σπουδών σχετικοί με την Ηλεκτρονική Τεχνολογία, την Ενέργεια, την Πληροφορική, το Περιβάλλον, την Υγεία, τη Ναυτιλία και τη Μηχανολογία θα έχουν πρόσθετη βαρύτητα στην αξιολόγηση.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με τα εξής επισυναπτόμενα δικαιολογητικά: Αντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, Αναλυτικότερο βιογραφικό σημείωμα με τυχόν πρόσθετα στοιχεία από αυτά της αίτησης (όχι περισσότερες από 600 λέξεις), Aντίγραφο επιστολής πανεπιστημίου ότι ο/η υποψήφιο/α έχει γίνει δεκτός/η για μεταπτυχιακές σπουδές πλήρους φοίτησης, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, Αποδεικτικό άριστης γνώσης της Ελληνικής (π.χ. απολυτήριο Λυκείου) και της γλώσσας σπουδών, Αντίγραφο πρώτου πτυχίου, Αποδεικτικά στοιχεία βαθμολογίας τελευταίου έτους πτυχίου, Αντίγραφο ηλεκτρονικής Δήλωσης Ετήσιου Εισοδήματος προς το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων για το τελευταίο φορολογικό έτος και βεβαίωση παραλαβής από το Τμήμα, Αποδεικτικά στοιχεία ύπαρξης κοινωνικών κριτηρίων (ορφάνια, πολυμελής ή μονογονεϊκή οικογένεια, ανεργία, αναπηρία, υγεία), Σημείωμα για το ποια κοινωνική συμβολή θα μπορούσε να κάνει με την επιλογή του συγκεκριμένου κλάδου μεταπτυχιακών σπουδών (μέχρι και 400 λέξεις).

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι την 12 Νοεμβρίου 2021 στη διεύθυνση:

a.p.lanitis.scholarships2021@gmail.com




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2303