Υποτροφίες σε φοιτητές τεσσάρων πανεπιστημίων απένειμε η Huawei Κύπρου


 39 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 4 κυπριακά πανεπιστήμια παρέλαβαν τις υποτροφίες τους από το Πρόγραμμα Seeds for the Future Scholarships.

Στα πλαίσια του τελευταίου Προγράμματος Seeds for the Future Scholarships, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η τελετή απονομής υποτροφιών σε 39 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές 4 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Μέσω του προγράμματος Seeds for the Future Scholarships, η Huawei υποστηρίζει ταλαντούχους νέους από όλο τον κόσμο και τους δίνει κίνητρο να επιτύχουν τους στόχους τους

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν τα ιδρύματα που έλαβαν μέρος στο Seeds for the Future Scholarships. Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές σε κλάδους Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσω του Προγράμματος και να ανταμειφθούν μέσα από αυτό.

Η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Γενικού Διευθυντή της Huawei Κύπρου, κ. Wu Hao. Οι πρυτάνεις των 4 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έδωσαν επίσης το παρών και μίλησαν για την αξία που δημιουργεί για τους φοιτητές η συνεργασία των Πανεπιστημίων με την Huawei Κύπρου.

Σε ομιλία του ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής κ. Τάσος Χριστοφίδης δήλωσε: «Με την απονομή αυτών των υποτροφιών, η Huawei επενδύει στο μέλλον της κυπριακής κοινωνίας και του ακαδημαϊκού κόσμου. Οι υποτροφίες δεν αποτελούν μόνο μια πολύτιμη οικονομική βοήθεια για τους φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές τους και ένα κίνητρο για να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους έρευνα, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να επιτύχουν στον κλάδο των ΤΠΕ, στον οποίο η Huaweiαποτελεί τον κορυφαίοπαγκόσμιο πάροχο».

Σε ομιλία του ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής κ. Ανδρέας Ευσταθίου δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα αξιέπαινο το γεγονός ότι η Huawei διοργανώνει προγράμματα ταλέντων όπως το SeedsfortheFuture και το ICTAcademy από το 2008. Με μεγάλη ικανοποίηση σημειώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα Πανεπιστήμια στην Κύπρο που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα υποτροφιών».

Σε ομιλία του ο Καθηγητής κ. Χρίστος Θεμιστός εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick δήλωσε: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Huawei για αυτήν και πολλές άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται με ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, σκοπεύοντας στην περαιτέρω προώθηση της ανάπτυξης ψηφιακών ταλέντων. Η δέσμευση και η ισχυρή συνεργασία των ακαδημαϊκών και των φοιτητών μας με τον κλάδο, είναι ένας από τους κύριους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου Frederick».

Σε ομιλία του ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Ζαφείρης σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συμμετέχοντες από την Huawei και το Πανεπιστήμιο, για τη δημιουργία μιας δυνατής συνεργασίας και θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία για τη γενναιόδωρη προσφορά τους, καθώς συνολικά 7.500 Ευρώ υποτροφιών θα απονεμηθούν σε 9 φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου»

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao, και εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η κ. Τέρψα Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο κ. Liu Yantao και ο κ. Κωνσταντινίδου πραγματοποίησαν και τις απονομές των υποτροφιών στους φοιτητές που τιμήθηκαν στην εκδήλωση.

Σε χαιρετισμό της η κ. Τέρψα Κωνσταντινίδου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δήλωσε: «Με τιμά ιδιατέρως που βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση και νιώθω ενθουσιασμένη που θα απονείμουμε τις υποτροφίες στους κορυφαίους φοιτητές του προγράμματος Seeds for the Future».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1112