Χαμπιαούρης: Η πληρωμή της φοιτητικής χορηγίας αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου


ΚΥΠΕ - Όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας, μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα, με βάση τη Νομοθεσία, έχουν πληρωθεί, ενώ όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί μετά και από τις δύο παρατάσεις που δόθηκαν στα μέσα Μαΐου και στα μέσα Ιουνίου, αναμένεται η διαδικασία πληρωμής να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης, μετά το πέρας της επίσκεψης του στα Γραφεία της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου.
Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το σκοπό της επίσκεψης του στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι ο σκοπός της επίσκεψης του ήταν να ενημερωθεί για την πορεία διεκπεραίωσης των αιτήσεων για τις φοιτητικές χορηγίες.
«Όσοι έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους, στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων σύμφωνα με κείμενη νομοθεσία, έχουν πληρωθεί. Οι αιτήσεις, οι οποίες εκκρεμούν είναι αυτές που έχουν υποβληθεί μετά και από τις δύο παρατάσεις που έχουμε δώσει στα μέσα Μαΐου και στα μέσα Ιουνίου», πρόσθεσε.
Άρα, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 5.800 περίπου αιτήσεις, «που ευελπιστούμε ότι η διαδικασία πληρωμής θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».
«Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό, το οποίο εργάζεται άοκνα και μεθοδικά, με πολύ προσοχή στη μελέτη των φακέλων και στον έλεγχο των στοιχείων που έχουν υποβληθεί», κατέληξε.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

1053