ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ: Γνωρίζοντας το 1821: Ιστορία και Λογοτεχνία για την Ελληνική Επανάσταση


Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας προσκαλεί στον Tρίτο Θεματικό Κύκλο της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ

Η ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ, μία μηνιαία σειρά διαλέξεων, φιλοδοξεί να αναβιώσει την κουλτούρα λόγου και διαλόγου η οποία είναι συνυφασμένη από αρχαιοτάτων χρόνων με την πολιτισμική ταυτότητα, την καλλιτεχνική ιδιοσυστασία και την πνευματική ιδιοπροσωπία της Αθήνας.

Η ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ φιλοξενεί ομιλητές εγνωσμένου κύρους, φιλολόγους και άλλους επιστήμονες, ανθρώπους του πνεύματος, του πολιτισμού ή της πολιτικής, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας σκέψεις γύρω από τη χρησιμότητα της Κλασικής Φιλολογίας και τη σύνδεσή της με τον κόσμο γύρω μας. Επιπλέον, προσφέρει τον λόγο σε πολιτιστικά ενήμερους και μορφωτικά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας ώστε να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για ό,τι απασχολεί τη φιλολογία και τον πολιτισμό ευρύτερα.

Ο τρίτος θεματικός κύκλος διαλέξεων, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, 17.00-19.00, φέρει τον γενικό τίτλο «Γνωρίζοντας το 1821: Ιστορία και Λογοτεχνία για την Ελληνική Επανάσταση». Φιλοξενούνται οι ακόλουθοι ομιλητές:

  1. Πέτρος Παπαπολυβίου (Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου), «Πτυχές του 1821 στην Κύπρο: Από την ιουλιανή οδύνη στις πρώτες εφήμερες μεγάλες προσδοκίες»
  2. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κύπρου), «Η ποιητική πρόσληψη του Ύμνου εις την ελευθερίαν στο εθνικό κέντρο»

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης του τρίτου θεματικού κύκλου είναι: https://meet.lync.com/academyofathens/aserafeim/E8KU47DL

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευθείτε τη σελίδα της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ (http://www.academyofathens.gr/el/research/centers/greeklatin/logo-demia) ή/και να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές της, Αλεξάνδρα Ροζοκόκη (rozok@academyofathens.gr) και Ανδρέα Σεραφείμ (aserafeim@academyofathens.gr), Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας.




Comments (1)

  1. Νίκος Χριστοφή:
    Mar 06, 2021 at 09:57 PM

    Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση. Ο κύριος Παπαπολυβίου είναι ένας πολύ σημαντικός επιστήμονας για την Κύπρο.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5492