Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τους Προέδρους των Γονέων Δημοτικής και Μέσης


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους Προέδρους των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Χριστοφή και κ. Κυριάκο Νικηφόρου, αντίστοιχα, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Νικηφόρου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «η συνάντηση διεξήχθη σε ένα αρκετά φιλικό και καλό κλίμα, και πλέον γνωρίζουμε ο ένας τις θέσεις του άλλου».

Πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την Παιδεία, από τη Δημοτική μέχρι και τη Μέση Εκπαίδευση».

Σε ερώτηση ο κ. Νικηφόρου είπε ότι θα έχουν επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας αύριο το πρωί για θέματα αξιολόγησης.

Σημείωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να χειριστεί τα θέματα όλα που αφορούν την Παιδεία, αυτή την αρμοδιότητα θα την πράξει ο ίδιος».

Πρόσθεσε ότι «οι ώρες που περνά η Παιδεία είναι πραγματικά δύσκολες και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε να βρεθεί λύση να μπορέσουν να δουλέψουν τα σχολεία σωστά, οι μαθητές σωστά, και να προχωρήσει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της ΟΛΤΕΚ για στάση εργασίας, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι «δεν συμφωνούμε με μέτρα που έχουν να κάνουν με απεργίες και χάσιμο διδακτικού χρόνου όταν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί καθημερινά λένε ότι δεν προλαβαίνουν να καλύψουν την ύλη λόγω έλλειψης χρόνου και να γίνεται η κατάσταση ακόμη χειρότερη. Όμως είναι καθαρά δικό τους δικαίωμα μέσα από τα συνδικαλιστικά να απεργήσουν και θα το πράξουν».

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοφή ερωτηθείς είπε ότι «δεν ασπαζόμαστε τη θέση της ΠΟΕΔ για στάση εργασίας», προσθέτοντας ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στους γονείς να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι για επιπρόσθετο 40λεπτο.

Τέλος, είπε ότι ο Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να βρει τις σωστές λύσεις για το καλό των παιδιών. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










598