Ο ΠτΔ παρέστη στην εναρκτήρια τελετή του ερευνητικού προγράμματος «Ερατοσθένης»


Η Κυπριακή Δημοκρατία θα παραχωρήσει 15 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε ένα από τα έξι κέντρα αριστείας στην Κύπρο καλύπτοντας περίοδο 15 ετών, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Στον χαιρετισμό του στην εναρκτήρια τελετή του ερευνητικού προγράμματος «Ερατοσθένης», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το ΤΕΠΑΚ, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθώς και τους τρεις συνεργάτες για το έργο, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιχορήγηση του έργου καθώς και άλλων πέντε κέντρων αριστείας στην Κύπρο.  

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι πολύ ανταγωνιστική στον τομέα της έρευνας κα της καινοτομίας τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση στοχεύει στη στήριξη και προώθηση του τομέα αυτού στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την έρευνα και την καινοτομία 2019-2023.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο Πρόεδρος, η Κυπριακή Δημοκρατία θα παραχωρήσει 15 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε ένα από τα έξι κέντρα αριστείας στην Κύπρο καλύπτοντας περίοδο 15 ετών, μια επιχορήγηση που θα καταστήσει την Κύπρο ικανή να αναβαθμίσει τις προοπτικές της για καινοτόμο έρευνα και επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας για επιστήμονες και ερευνητές.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει τολμηρούς και φιλόδοξους στόχους με σκοπό να γίνει η Κύπρος μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία που θα καθοδηγείται από την έρευνα, την επιστημονική αριστεία, την καινοτομία, την τεχνολογική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Τέλος, είπε ότι η Κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντικό το ρόλο του κέντρου αριστείας Ερατοσθένης στο να καταστεί η Κύπρος σε ένα περιφερειακό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










849