Στις 21 Μαΐου η επιστροφή στα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς, εκ περιτροπής οι μαθητές


Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Paideia-News, η επιστροφή στα σχολεία, Λύκεια, Γυμνάσια, Τεχνικές, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, για όλους τους εκπαιδευτικούς και εκ περιτροπής για μαθητές, με απόφαση της Κυβερνησης, θα γίνει στις 21 Μαίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι μισοί μαθητές θα αρχίζουν τη Δευτέρα Τριτη Τετάρτη . Οι άλλοι μισοί που θα αρχίζουν την Πέμπτη Παρασκευή και θα συνεχίζουν την επόμενη εβδομάδα αντίθετα

Οι Παγκύπριες αναμένεται να αρχίσουν στις την Τρίτη 9 Ιουνίου.  

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι οι μαθητές θα μοιραστούν σε δύο ομάδες και κάθε ομάδα θα παρακολουθεί μαθήματα διαφορετικές μέρες.
Για την Γ΄ Λυκείου είπε ότι η φοίτηση θα γίνει με ένα τρόπο που έχει σχεδιαστεί, ούτως ώστε να μπορεί το σχολείο να υποδεχτεί τα νέα τμήματα, τις νέες ομάδες διδασκαλίας των 12 παιδιών και θα γίνει περιοδολόγιση, θα πηγαίνουν τα μισά παιδιά, οι πρώτες ομάδες, το μισό κάθε τμήματος.
«Οι μέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, στη συνέχεια το υπόλοιπο μισό Πέμπτη, Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίζει αυτή η ομάδα που πήγε Πέμπτη, Παρασκευή με Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, για να διαδεχθεί η πρώτη ομάδα, τις δύο τελευταίες μέρες και να συνεχίσει με τις τρεις πρώτες της επόμενης εβδομάδας. Με αυτό το τρόπο θα έχουμε μια περιοδολόγιση πέντε σχολικών εργάσιμων ημερών για κάθε ομάδα, πέντε συνεχόμενων και εναλλαγής», πρόσθεσε.Οπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας θα τηρηθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Είκοσι χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές θα υποβληθούν σε εξέταση για κορονοιό.




Comments (1)

  1. Αθανασία Αδαμου :
    May 07, 2020 at 05:33 AM

    0 κρουσματα για μια βδομάδα και όλοι οι μαθητές στο σχολείο χωρίς μάσκες αλλά με τα αντισιπτικα και πρόσληψη καθαριστικου προσωπικού για καθημερινή αποστείρωση του σχολείου...


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










8203