Υπουργικό: Αυστηρότερα μέτρα για έγκριση αιτήσεων των ξένων φοιτητών στα κολλέγια


Αυστηρότερα μέτρα, με αναθεωρημένα κριτήρια για την εξέταση των αιτήσεων των ξένων φοιτητών που επιθυμούν να εγγραφούν σε προγράμματα σπουδών των κολλεγίων στην Κύπρο αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.  

Σύμφωνα με πληροφoρίες του Paideia-News, το Υπουργικό αποφάσισε μεταξύ άλλων τα εξής:  

*Η εξέταση των αιτήσεων θα περιοριστεί στη μια φορά τον χρόνο.

*Ενόψει κάθε νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, το κάθε κολλέγιο θα δίνει στοιχεία στο Υπουργείο Παιδείας, με αριθμό θέσεων φοιτητών που μπορεί να δεχθεί (χωρητικότητα).  Το ΥΠΠΑΝ θα ενημερώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για τους αριθμό φοιτητών το οποίο θα δίνει μόνο τόσες εγκρίσεις.

 *Ο κάθε υποψήφιος φοιτητής θα πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας.  Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, ο υποψηφιος θα εξετάζεται προφορικά με τηλεδιάσκεψη.

* Οι υποψηφιοι θα δίνουν γραπτώς διβεβαίωση ότι δεν έχουν προβλημα διωξεων στη χώρα τους και ότι δεν προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Κύπρο.

*Θα  πρέπει να δοθούν ενδείξεις ότι έχουν τα χρήματα των σπουδών τους.

*Οι φοιτητές που θα έρχονται δεν θα έχουν τη δυνατότητα εργασίας όπου βρουν. Θα μπορούν να εργαστούν μόνο σε εργασίες που έχουν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους.   

   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1143