Λειτουργία Θερινών Δημόσιων Σχολείων (Θ.Δ.Σ.) 2020


Διευθυντές /Διευθύντριες Διευθύνοντες/ουσες
Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων
και Δημόσιων Νηπιαγωγείων

Θέμα: Λειτουργία Θερινών Δημόσιων Σχολείων (Θ.Δ.Σ.) 2020

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.) συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του προγράμματος των Θερινών Δημόσιων Σχολείων (Θ.Δ.Σ.), κατά την περίοδο Ιουλίου 2020, με στόχο την προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

1.   Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που θα λειτουργήσουν ως Θ.Δ.Σ.:

Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν 7 επιπλέον Θ.Δ.Σ. (δημοτικά και νηπιαγωγεία), διαμορφώνοντας έτσι τον αριθμό των Θ.Δ.Σ. σε 30 Δημοτικά Σχολεία και 11 Νηπιαγωγεία, (σύνολο 41 Θ.Δ.Σ.), τα οποία θα καλύπτουν και τις 5 επαρχίες.

Πίνακας Θερινών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων 2020

Α/Α

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

1

Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου Γ'

2

Δημοτικό Σχολείο Λυκαβηττού

3

Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς Ε'- Άκη Κλεάνθους

4

Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Γ'- Στυλιανού Λένα

5

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου

6

Δημοτικό Σχολείο Ακακίου

7

Δημοτικό Σχολείο Πέρα Χωρίο Νήσου Β'

8

Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Β'

 

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

9

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Β'

10

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Ζ'- Αποστόλου Ανδρέα

11

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού IA' - Τσίρειο

12

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Κ'- Αγίου Παντελεήμονα

13

Δημοτικό Σχολείο Ερήμης

14

Δημοτικό Σχολείο Τριμήκληνης

15

Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας

16

Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών ΙΖ' - Αγίου Νικολάου

 

ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ / ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

17

Δημοτικό Σχολείο Καθαρής - Δημήτρη Λιπέρτη

18

Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου Ε'- Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου

19

Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης

20

Δημοτικό Σχολείο Κοφίνου «Μιχαλοπούλειο»

21

Δημοτικό Σχολείο Αθηένου

22

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Γ'

23

Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου Β'

24

Δημοτικό Σχολείο Πυργών

25

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου

 

ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ

26

Δημοτικό Σχολείο Πάφου ΙΒ'- Πεύκιος Γεωργιάδης

27

Δημοτικό Σχολείο Πάφου ΙΓ'

28

Δημοτικό Σχολείο Πόλης Χρυσοχούς

29

Δημοτικό Σχολείο Χλώρακας - Λέμπας - Αγίου Στεφάνου

30

Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου Β'

Πίνακας Θερινών Δημόσιων Νηπιαγωγείων 2020

Α/Α

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

1

Νηπιαγωγείο Αγλαντζιάς Ε'

2

Νηπιαγωγείο Αποστόλου Λουκά

3

Νηπιαγωγείο Ακακίου

 

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

4

Νηπιαγωγείο Λεμεσού Ζ' - Αποστόλου Ανδρέα

5

Νηπιαγωγείο Λεμεσού Κ'- Αγίου Παντελεήμονα

 

ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ / ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

6

Νηπιαγωγείο Καθαρής - Δημήτρη Λιπέρτη

7

Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου

8

Νηπιαγωγείο Κοφίνου

9

Νηπιαγωγείο Παραλιμνίου Β'

 

ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ

10

Νηπιαγωγείο Πάφου Θ' - Πετρίδειο

11

Νηπιαγωγείο Πάφου ΙΓ'

2.  Χρόνος έναρξης και λήξης του προγράμματος των Θ.Δ.Σ.

Κατά τη φετινή χρονιά τα Θ.Δ.Σ. θα λειτουργήσουν συνολικά για 23 εργάσιμες μέρες, από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31η Ιουλίου 2020, από τις 7:45 - 13:05 καθημερινά ή/και μέχρι τις 16:00 για όσα παιδιά επιλέξουν να παρατείνουν τη φοίτησή τους.

3.    Φοίτηση παιδιών σε Θ.Δ.Σ.

3.1. Δικαίωμα συμμετοχής στα Θ.Δ.Σ.

(α) Στα Θερινά Δημόσια Δημοτικά Σχολεία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα παιδιά, τα οποία κατά τη φετινή σχολική χρονιά φοιτούν σε Δημόσια Δημοτικά Σχολεία, στις τάξεις Α'- Ε'. Τα παιδιά της Στ' τάξης δεν δικαιούνται να συμπληρώσουν έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή τα Θ.Δ.Σ., καθότι θα έχουν πάρει απολυτήριο από το Δημοτικό Σχολείο στις 26/6/2020.

(β) Στα Θερινά Δημόσια Νηπιαγωγεία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2014 και 31ης Δεκεμβρίου 2014, καθώς και όσα παιδιά φοιτούσαν στην προδημοτική τάξη με αναστολή φοίτησης.

3.2. Κριτήρια για κατηγοριοποίηση παιδιών για φοίτηση στα Θ.Δ.Σ.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε παιδιά Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Δημόσιων Νηπιαγωγείων, τα οποία εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες:

Α' Κατηγορία:

  • Παιδιά υπό την προστασία/εποπτεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αφού προσκομίσουν το σχετικό πιστοποιητικό από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.
  • Παιδιά των οποίων οι γονείς είναι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Ε.Ε.Ε.).
  • Παιδιά προερχόμενα από οικογένειες των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις €20.000, αφού προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά από την Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή το Ετήσιο Πιστοποιητικό Αποδοχών ή το κατάλληλο Πιστοποιητικό Ανεργίας.

Β' Κατηγορία:

  • Παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία φοιτούν σε Ειδική Μονάδα, με απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής.
  • Παιδιά με σοβαρές ή πολλαπλές αναπηρίες.
  • Παιδιά προερχόμενα από οικογένειες των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι μεταξύ €20.001 - €30.000, αφού προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Γ' Κατηγορία:

  • Παιδιά ορφανά.
  • Παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.
  • Παιδιά πολύτεκνων οικογενειών (4 παιδιών και άνω).
  • Παιδιά πενταμελών οικογενειών.

Δ' Κατηγορία:

  • Παιδιά προερχόμενα από οικογένειες των οποίων, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι μεταξύ €30.001 - €45.000, αφού προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Ε' Κατηγορία:

  • Όλα τα υπόλοιπα παιδιά που δεν εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες.

Διευκρινίσεις

Γ ια την παραχώρηση θέσης σε κάθε Θ.Δ.Σ., καθώς και για την ικανοποίηση της επιλογής σχολείου, προτεραιότητα θα δίνεται με βάση την κατηγορία στην οποία εμπίπτει το παιδί. Αν ένα παιδί εμπίπτει σε μία κατηγορία, τότε δεν θα υπολογίζεται σε άλλη. Οι κατηγορίες θα εφαρμόζονται ανά σχολείο. Σε περίπτωση που οι γονείς είναι διαζευγμένοι ή σε διάσταση, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει η γραπτή συγκατάθεση και των δύο γονέων, εκτός αν:

(α) υπάρχει σχετικό διάταγμα του Οικογενειακού Δικαστηρίου που να καθορίζει το σχολείο όπου θα φοιτά το παιδί (β) η γονική μέριμνα, φύλαξη και φροντίδα (πλήρης κηδεμονία) του παιδιού (με σχετικό διάταγμα του δικαστηρίου) έχει ανατεθεί στον γονέα που αιτείται την εγγραφή του παιδιού.

Πιστοποιητικά/ δικαιολογητικά τα οποία είχαν ζητηθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου και έχουν προσκομιστεί στο παρελθόν, δεν είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου. Τα πιστοποιητικά/ δικαιολογητικά να φυλαχθούν στο σχολείο που φοιτά το παιδί.

3.3.   Διαδικασίες εγγραφής στα Θ.Δ.Σ.

(α) Καλούνται οι Διευθυντές/ντριες όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων, καθώς και των Δημόσιων Νηπιαγωγείων, όπως ενημερώσουν άμεσα όλους τους γονείς, αποστέλλοντας το Έντυπο ΥΠΠΑΝ ΘΔΣ1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2020, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Υ.Π.Π.Α.Ν: http://www.moec.qov.cv/dde/proqrams/therino scholeio/entypa.html

(β) Στη συνέχεια, καλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στα Θ.Δ.Σ όπως συμπληρώσουν το Έντυπο ΥΠΠΑΝ ΘΔΣ2 - ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από τη διεύθυνση του σχολείου, στο οποίο φοιτά το παιδί τους ή από την ιστοσελίδα του Υ.Π.Π.Α.Ν.: http://www.moec.qov.cv/dde/proqrams/therino scholeio/entypa.html

Το συγκεκριμένο έντυπο θα πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένο στη διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτά το παιδί, μέχρι τις 10 Ιουνίου 2020, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς επίσης, και τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά, σε περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα υγείας.

(γ) Οι Διευθυντές/ντριες των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων, καθώς και των Δημόσιων Νηπιαγωγείων, θα πρέπει να συμπληρώσουν, μέχρι τις 12 Ιουνίου 2020, τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων παιδιών σε συγκεντρωτικό έντυπο, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε σχολείου. Σε περιπτώσεις παιδιών Ειδικής Εκπαίδευσης, για τα οποία με απόφαση των Ε.Ε.Ε.Α.Ε. έχουν οριστεί σχολικοί συνοδοί, θα πρέπει να συμπληρωθούν και τα ονόματά των σχολικών συνοδών, ανεξάρτητα αν θα δηλώσουν ενδιαφέρον για να προσφέρουν υπηρεσίες ή όχι στα Θ.Δ.Σ.. Ως εκ τούτου, καλούνται οι διευθυντές/διευθύντριες όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά το συγκεντρωτικό έντυπο με τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων παιδιών στο Γραφείο Θ.Δ.Σ. στο therina-scholeia@schools.ac.cv

(δ) Το Γραφείο Θ.Δ.Σ. μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020, θα αποστείλει στα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας, καταλόγους παιδιών Ειδικής Εκπαίδευσης, για τα οποία έχουν οριστεί σχολικοί συνοδοί ή φοιτούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά σε Ειδικές Μονάδες.

(ε) Τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας, μέσω των Ε.Δ.Ε. Ειδικής Αγωγής και των Συνδετικών Λειτουργών, θα πρέπει να εξετάσουν τις αιτήσεις των παιδιών αυτών και να αποστείλουν στο Γραφείο Θ.Δ.Σ. μέχρι τις 17 Ιουνίου 2020 τα ακόλουθα:

(i)   Αριθμό ομάδων που θα λειτουργήσουν σε κάθε Θ.Δ.Σ. με παιδιά τα οποία την τρέχουσα σχολική χρονιά φοιτούν σε Ειδικές Μονάδες.

(ii)  Αριθμό Σχολικών Συνοδών ανά Θ.Δ.Σ. που απαιτούνται, καθώς και ονόματα παιδιών τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν ανά Σχολικό/ή Συνοδό.

(στ) Το Γραφείο Θ.Δ.Σ., αφού εξετάσει τον συνολικό αριθμό αιτήσεων, θα αποστείλει μέχρι τις 19 Ιουνίου 2020, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις διευθύνσεις των σχολείων, κατάλογο με τα παιδιά που εγκρίθηκαν, καθώς και τα Θ.Δ.Σ. στα οποία έχουν εγκριθεί για φοίτηση.

(ζ) Το Γραφείο Θ.Δ.Σ. θα αποστείλει, επίσης, μέχρι τις 19 Ιουνίου 2020:

(i)   Προς τα Επαρχιακά Γ ραφεία Παιδείας (ηλεκτρονικό μήνυμα με τα πιο κάτω):

  • Τελικό αριθμό και ονόματα παιδιών ανά Θ.Δ.Σ.
  • Αριθμό τμημάτων που θα δημιουργηθούν.
  • Αριθμό μόνιμων και αδιόριστων εκπαιδευτικών που απαιτούνται.
  • Πλήρη στοιχεία παιδιών με ειδικές ανάγκες και τα ονόματα των σχολικών βοηθών/συνοδών τους, για σκοπούς διευκόλυνσης του έργου των Σχολικών Εφορειών οι οποίες θα προχωρήσουν σε επανεργοδότηση σχολικών βοηθών/συνοδών.
  • Κατάλογο παιδιών και ονόματα σχολείων, στα οποία θα δημιουργηθούν ομάδες με παιδιά τα οποία την τρέχουσα σχολική χρονιά φοιτούν σε Ειδικές Μονάδες.

(ii)  Προς τις επηρεαζόμενες Σχολικές Εφορείες:

  • Αριθμό τμημάτων που θα δημιουργηθούν σε κάθε Θ.Δ.Σ.
  • Στοιχεία των παιδιών με ειδικές ανάγκες και τα ονόματα των σχολικών βοηθών/συνοδών τους, για σκοπούς διευκόλυνσης του έργου των Σχολικών Εφορειών, οι οποίες θα προχωρήσουν σε επανεργοδότηση σχολικών βοηθών/συνοδών.
  • Κατάλογο παιδιών και ονόματα σχολείων στα οποία θα δημιουργηθούν ομάδες με παιδιά, τα οποία την τρέχουσα σχολική χρονιά φοιτούν σε Ειδικές Μονάδες.
  • Προϋπολογισμό, ανά Θ.Δ.Σ. και άλλες σχετικές οδηγίες.

(η) Οι Διευθυντές/ντριες θα πρέπει να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς, για έγκριση ή απόρριψη της αίτησης τους, μέσω του Εντύπου ΥΠΠΑΝ ΘΔΣ3 - ΕΓΚΡΙΣΗ/ Ή ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, μέχρι τις 22 Ιουνίου 2020, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Υ.Π.Π .A.N.: http://www.moec.qov.cv/dde/proqrams/therino scholeio/entypa.html

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αποστείλουν στα αντίστοιχα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως Θ.Δ.Σ., όλες τις αιτήσεις των παιδιών που έχουν εγκριθεί (Έντυπο ΥΠΠΑΝ ΘΔΣ2). Ο/Η Διευθυντής/ντρια του σχολείου που θα λειτουργήσει ως Θ.Δ.Σ., καλείται να συγκεντρώσει και παραδώσει έγκαιρα όλα τα έντυπα αιτήσεων, στον Διευθύνοντα/νουσα του Θ.Δ.Σ., τα οποία θα του έχουν ήδη αποσταλεί από τα σχολεία.

4.   Διδακτικό Προσωπικό των Θ.Δ.Σ.

Η στελέχωση των Θ.Δ.Σ. θα γίνει με τη διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών, τόσο για μόνιμους/ες όσο και για αδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης. Λεπτομέρειες για τον τρόπο απασχόλησης εκπαιδευτικών, καθώς και για τον τρόπο στελέχωσης των Θ.Δ.Σ. θα δοθούν σε επόμενη εγκύκλιο.

5.   Βοηθητικό Προσωπικό των Θ.Δ.Σ.

Τον συντονιστικό ρόλο για τους σχολικούς συνοδούς/βοηθούς και τις επιστάτριες των Θ.Δ.Σ. θα συνεχίσουν να έχουν οι οικείες Σχολικές Εφορείες.

5.1. Σχολικοί συνοδοί, σχολικοί βοηθοί νηπιαγωγείων και επιστάτριες Θ.Δ.Σ.

Οι σχολικοί συνοδοί, οι σχολικοί βοηθοί των νηπιαγωγείων και οι επιστάτριες των Θ.Δ.Σ. που τοποθετούνται από τις οικείες Σχολικές Εφορείες, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Θ.Δ.Σ. με βάση τα καθήκοντα που τους ανατίθενται και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

5.1.1.   Σχολικοί συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες

(α) Οι σχολικοί συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες θα εργοδοτηθούν με νομότυπες διαδικασίες από τις Σχολικές Εφορείες. Μετά την αποστολή των αναγκών σε αριθμό σχολικών συνοδών από τα Επαρχιακά Γ ραφεία Παιδείας, οι Σχολικές Εφορείες θα προχωρήσουν, κατά προτεραιότητα, σε επαναπρόσληψη σχολικών συνοδών που ήδη εξυπηρετούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους/τις συγκεκριμένους/ες σχολικούς/ές συνοδούς για να εργαστούν κατά την περίοδο λειτουργίας των Θ.Δ.Σ., τότε οι Σχολικές Εφορείες θα προχωρήσουν σε εργοδότηση σχολικών συνοδών άλλων παιδιών σε έκτακτη βάση, με συνοπτικές διαδικασίες. Οι σχολικοί συνοδοί θα εργοδοτηθούν για την περίοδο 1η Ιουλίου 2020 - 31 Ιουλίου 2020 (23 εργάσιμες μέρες), από τις 7:15 μέχρι τις 13:30 ή/και μέχρι τις 16:15, ανάλογα με τη φοίτηση των παιδιών.

(β) Τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας, μέσω των συνδετικών λειτουργών και σε συνεργασία με τους Διευθύνοντες/ουσες των Θ.Δ.Σ., καταρτίζουν πρόγραμμα υπευθυνοτήτων των σχολικών συνοδών.

(γ) Σε περίπτωση απουσίας σχολικού συνοδού, οι διευθύνοντες/ουσες, ειδοποιούν άμεσα τη Σχολική Εφορεία για εξεύρεση αντικαταστάτη. Σε περίπτωση έκτακτης απουσίας σχολικού συνοδού, ο Διευθύνων/ουσα του Θ.Δ.Σ., σε συνεργασία με το οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας και τους/τις συνδετικούς/ές λειτουργούς, προβαίνουν σε αναπροσαρμογή/ διαφοροποίηση του προγράμματος και των υπευθυνοτήτων των υπόλοιπων σχολικών συνοδών ή προβαίνουν σε άλλες διευθετήσεις για κάλυψη της συγκεκριμένης έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι, εργοδότης των σχολικών συνοδών για τις ανάγκες του Θ.Δ.Σ., είναι οι Σχολικές Εφορείες, στις οποίες θα λειτουργήσουν ως Θ.Δ.Σ. Ως εκ τούτου, για την εργοδότηση σχολικών συνοδών παιδιών που προέρχονται από σχολεία άλλων Σχολικών Εφορειών, θα πρέπει να γίνει επικοινωνία με τις συγκεκριμένες Σχολικές Εφορείες, για συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων που απαιτούνται για την όλη διαδικασία (π.χ. αριθμός τραπεζικού λογαριασμού κ.λ.π.).

6.     Εργοδότηση Τροχονόμων κατά τη διάρκεια λειτουργίας για τα Θ.Δ.Σ.

Τα λειτουργικά έξοδα για τυχόν εργοδότηση τροχονόμων κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Θ.Δ.Σ. θα επιχορηγηθούν κατά το ήμισυ από κονδύλια του Υ.Π.Π.Α.Ν., όπως ισχύει και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, και κατά το υπόλοιπο ήμισυ από τους Δήμους/Κοινότητες.

7.     Σίτιση παιδιών των Θ.Δ.Σ.

7.1  Πρόγευμα:

Τα παιδιά, μπορούν να μεταφέρουν το πρόγευμά τους από το σπίτι ή να το αγοράζουν από το σχολικό κυλικείο, εκεί και όπου αυτό θα λειτουργήσει. Τα κυλικεία, θεωρούνται ως η ιδανικότερη λύση για αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων που δυνατόν να προκύψουν κατά τη μεταφορά του προγεύματος κατά τη χρονική περίοδο του καλοκαιριού.

7.2  Σίτιση / γεύμα:

Για όσα παιδιά επιλέξουν να παραμένουν στα Θ.Δ.Σ. μετά τις 13:05, θα τους προσφέρεται γεύμα από τις 13:05 έως τις 13:45. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσφορά γεύματος στα

παιδιά των Θ.Δ.Σ., τα οποία θα επιλέξουν να παραμείνουν μετά τις 13:05, είναι η προκαταβολή του κόστους σίτισης στον/ην Διευθύνοντα/ουσα του Θ.Δ.Σ.. Πληροφορίες τόσο για το είδος όσο και για το κόστος του γεύματος, θα δοθούν από τη Διεύθυνση κάθε Θ.Δ.Σ.. Το διαιτολόγιο που θα προσφερθεί στα παιδιά θα είναι εγκεκριμένο από Αρμόδια Επιτροπή του Υ.Π.Π.Α.Ν., με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες των Θ.Δ.Σ..

Τονίζεται ότι, για το μεσημεριανό γεύμα, η μεταφορά φαγητού από το σπίτι απαγορεύεται, τόσο λόγω του κινδύνου αλλοίωσής του, όσο και για σκοπούς τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τη Δημοτική Εκπαίδευση.

8.    Μεταφορά παιδιών στα Θ.Δ.Σ.

Η μεταφορά των παιδιών στα Θ.Δ.Σ. αποτελεί ευθύνη των γονιών, καθώς η φοίτηση είναι προαιρετική. Καλούνται οι Διευθυντές/τριες των Περιφερειακών Σχολείων, που θα δεχτούν αιτήσεις παιδιών για φοίτηση στο περιφερειακό Θ.Δ.Σ. όπως, με την ολοκλήρωση των εγγραφών, ετοιμάσουν ξεχωριστό κατάλογο στον οποίο να αναφέρεται ο αριθμός των μαθητών (ανά κοινότητα) των οποίων ο δήμος/κοινότητα διαμονής συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο περιφερειακό σχολείο και χρησιμοποιούν το λεωφορείο για σκοπούς μεταφοράς, και να τον αποστείλει μέχρι τις 5/06/2020 στο Γραφείο Θ.Δ.Σ. στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο therina- scholeia@schools.ac.cv, με σκοπό την προώθησή του στο Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

9.    Επιπλέον Συντονιστικές Οδηγίες

Συντονιστικές Οδηγίες για τη λειτουργιά των Θ.Δ.Σ. 2020, θα αποσταλούν σύντομα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των Σχολικών Εφορειών, των Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας, καθώς και στους/στις διευθύνοντες/ουσες των Θ.Δ.Σ.

10.  Τηλέφωνα / Στοιχεία επικοινωνίας για τα Θ.Δ.Σ.

Σημειώνεται ότι, όπου υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα ή δυσκολίες που αφορούν στη λειτουργία των Θ.Δ.Σ. (π.χ. καταρτισμός του Ωρολογίου Προγράμματος, κατανομή των περιόδων εργασίας, προβλήματα πειθαρχίας κ.λπ.) παρακαλούνται οι διευθύνοντες/ουσες των Θ.Δ.Σ. να επικοινωνούν με τους/τις οικείους Ε.Δ.Ε. και τους/τις υπεύθυνους/ες Ε.Δ.Ε. για τα Θ.Δ.Σ. της επαρχίας τους, για επίλυσή τους.

Κεντρικά Γραφεία Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Ονοματεπώνυμο

Τ ηλέφωνο

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλεομοιότυπο

Παναγιώτης Κύρου Προϊστάμενος Γραφείου Θ.Δ.Σ.

22800803

therina-scholeia@schools.ac.cv

22800802

Παναγιώτης Παναγίδης Λειτουργός Γραφείου Θ.Δ.Σ.

22800706

therina-scholeia@schools.ac.cv

22800802

Μαρία Παύλου

Βοηθός Γραμματειακός Λειτουργός

22800803

therina-scholeia@schools.ac.cv

22800802

Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας

Ονοματεπώνυμο

Τ ηλέφωνο

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλεομοιότυπο

Μάριος Χαραλάμπους (Ε.Δ.Ε.)

22800911

dde-eDarchiakolef@schools.ac.cv

22305126

Λία Κιτρομηλίδου (Ε.Δ.Ε.)

22800925

dde-eoarchiakolef@schools.ac.cv

22305126

Νίκος Παπανικολάου (Ε.Δ.Ε.)

22800922

dde-eparchiakolef@schools.ac.cv

22305126

Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λεμεσού

Ονοματεπώνυμο

Τ ηλέφωνο

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλεομοιότυπο

Γιώργος Γιαλλουρίδης (Ε.Δ.Ε.)

25822015

dde-eoarchiakolem@schools.ac.cv

25305601

Ανδρέας Τσολάκκης (Ε.Δ.Ε.)

25870278

dde-eoarchiakolem@schools.ac.cv

25305601

Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λάρνακας- Αμμοχώστου

Ονοματεπώνυμο

Τ ηλέφωνο

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλεομοιότυπο

Πανίκος Λουκά (Ε.Δ.Ε.)

24821360

dde-eDarchiakolaramm@schools.ac.cv

24821380

Αναστασία Ζαμπακίδου (Ε.Δ.Ε.)

24821358

dde-eDarchiakolaramm@schools.ac.cv

24821380

Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Πάφου

Ονοματεπώνυμο

Τ ηλέφωνο

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλεομοιότυπο

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (Ε.Δ.Ε.)

26804524

dde-eDarchiakoDaf@schools.ac.cv

26306139

Δρ Σοφία Ιωάννου Γεωργίου

Αναπλ. Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κοιν. : Γ.Ε.Δ.Ε.

: Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας : Ε.Δ.Ε. Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης : Αν. Λογιστή - Λογιστήριο Υ.Π.Π.Α.Ν.

: Π.Ο.Ε.Δ.

: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης : Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων : Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών, Τ.Θ.51550,3506, Λεμεσός : Σχολικές Εφορείες (επηρεαζόμενες)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3966