Κυρ. Κόκκινος: Τα σχολεία αναβαθμίζονται σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό και τη συνδεσιμότητα


Τα σχολεία αναβαθμίζονται σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό και τη συνδεσιμότητα, είπε σήμερα ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Προεδρική Κατοικία, στο Τρόοδος, ο κ. Κόκκινος είπε ότι «οι υποδομές των σχολείων για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση είναι σε τρεις κατηγορίες.

Είναι η αναβάθμιση του διαδικτύου με πιο γρήγορες ταχύτητες, διότι σήμερα υπάρχει συνδεσιμότητα. Είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας,- ώστε να διασφαλίζεται η σωστή χρήση του διαδικτύου όταν γίνεται η τηλεκπαίδευση, και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιείται: οι προσωπικοί υπολογιστές, οι κάμερες, μικρόφωνα, ηχεία.

Θα εισαγάγουμε τις μεγάλες τηλεοράσεις αντί για προβολείς οθόνης (projectors). Για όλα αυτά, για το κάθε σχολείο, για την ετοιμότητά του και τί πρέπει να γίνει. Το κόστος υπολογίστηκε και το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το να προχωρήσουν στην υλοποίηση όλων αυτών. Το κόστος υπολογίστηκε και το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το να προχωρήσουν στην υλοποίηση όλων αυτών.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν σύντομα και θα είμαστε έτοιμοι να πάμε στο πλάνο Β εάν χρειαστεί, δηλαδή στην τηλεκπαίδευση κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβριο».

Ερωτηθείς εάν ο εξοπλισμός θα είναι στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κόκκινος απάντησε ότι ο εξοπλισμός αυτός υπάρχει σήμερα στα σχολεία και μιλάμε για την αναβάθμισή του που θα είναι σταδιακή.

Για τη συνδεσιμότητα ανέφερε ότι «μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη μπορεί να είναι έτοιμο το 80% των σχολείων και το 15 – 20% που ενδεχομένως θα μείνει πίσω αφορά τα σχολεία που χρειάζονται διασύνδεση με οπτική ίνα, το οποίο απαιτεί μια επιπλέον εργασία μιας – δύο εβδομάδων. Αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό είναι πρόβλημα».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε στη διαδικασία απόκτησης των εξοπλισμών μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», διευκρινίζοντας ότι θα είναι «οι αναβαθμισμένοι. Γιατί και σήμερα αν θες να κάνεις τηλεκπαίδευση, μπορείς να την κάνεις με τον υφιστάμενο εξοπλισμό. Απλά έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα στην αναβάθμιση».

Ερωτηθείς για το κόστος, ο κ. Υφυπουργός είπε ότι το εκτιμώμενο κόστος για τη διασύνδεση και μόνο, θα είναι περίπου 350.000 ετησίως, ενώ σήμερα είναι 260.000. Πρόσθεσε ότι ο εξοπλισμός θα είναι μέσω ενοικίασης και όχι αγοράς, και υπολογίζεται στα 2,5 με 3 εκ. ευρώ το χρόνο. Υπάρχει, συνέχισε, και ένα εφάπαξ κόστος για τις αναβαθμίσεις, που είναι στις 150.000 ευρώ ετησίως.




Comments (1)

  1. Πέτρος Γάης:
    Aug 22, 2020 at 07:15 AM

    Το προβλημα είναι ποιος θα τα κάνει αυτα μεσα στα σχολεια


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1836