Το Υπουργικό ανακοινώνει τα αυστηρότερα μέτρα. Με τηλεκπαίδευση τα Λύκεια Λεμεσού και Πάφου;


Το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου θα προχωρήσει στη λήψη αυστηρότερων μέτρων σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού.

Για τον σκοπό αυτό  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προέδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την πανδημία, η οποία, σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, κατέληξε σε εισηγήσεις που θα υποβληθούν στο Υπουργικό της Τετάρτης για τη λήψη αποφάσεων. 

Ο κ. Κούσιος απαντώντας σε ερώτηση αν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε θέμα ολικού lockdown είπε ότι δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, στον τομέα της παιδείας η αρχική εισήγηση είναι να κλείσουν τα Λύκεια στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και η διδιασκαλία να γίνεται με τηλεκπαίδευση. Κανονικά συνεχίζουν τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Δεν εχει ξεκαθαρίσει αν οι μαθητές της Γ Λυκείου θα συνεχίσουν κανονικά όπως και την περσινή χρονιά  

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση από και προς Λεμεσό και Πάφο, με εξαίρεση όσους εργάζονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες οι οποίοι θα εξασφαλίζουν ειδικό χαρτί -αδεια από τους εργοδότες τους, πχ. αστυνομικοί, πυροσβέστες, γαιτροί κ. α. 

Κλείνουν χώροι εστίασης και κέντρα αναψυχής, τα οποία θα τύχουν επιδότησης από το κράτος.

Κλείνουν εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου.

Συνεχίζουν η οικοδομική βιομηχανία, οι υπεραγορές, τα φαρμακεία, τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και οι φούρνοι,  

Για όσες επιχειρήσεις δεν ανασταλεί η λειτουργία τους θα κλείνουν στις 8.μ.μ. ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 9 μ.μ. 

Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες, επειδή οι αποφάσεις ειχαν ληφθεί νωρίς, δεν αποκλείεται με τα δεδομένα του απογεύματος να υπάρξουν αλλαγές.  

Σε παγκύπριια κλίμακα τα μέτρα θα είναι πιο ήπια. 

Το ζητούμενο ειναι ποιες από αυτές τις εισηγήσεις θα εγκρίνει το Υπουργικό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4649