ΥΠΕΣ: 3214 εικονικοί φοιτητές - αιτητές ασύλου, και 2239 «γαμπροί» και «νύφες» προερχόμενοι από κολλέγια


«Τραγικές δεν είναι οι επιπτώσεις στα κολλέγια. Τραγικοί είναι οι αριθμοί αιτητών ασύλου στη χώρα μας, για τη διαμόρφωση των οποίων, μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα κολλέγια».

Με ανακοινωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά σε ανακοίνωση του ΠΑΣΙΣΤΕ με τίτλο «Ο ΥΠΕΣ παραπληροφορεί και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη σε βάρος των κολλεγίων» και αναφέρει:

Θα ανέμενε κάποιος από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ), που ασχολείται με τη διαπαιδαγώγηση των νέων και εκπροσωπεί τα Ιδιωτικά Κολέγια Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να επιδεικνύει τουλάχιστο στοιχειώδη σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς του κράτους και πιο συγκεκριμένα προς το Διοικητικό Δικαστήριο.

Ο Σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση στις 23 Νοεμβρίου 2020, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τον περιορισμό της μετεξέλιξης των εικονικών φοιτητών σε αιτητές ασύλου, λανθασμένες, καταστροφικές και ισοπεδωτικές.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου προφανώς περιφρονεί προκλητικά την υπ. αρ. 862/2020 απορριπτική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2020 και με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του Συνδέσμου κατά της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι χαρακτηρισμοί για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τις οποίες επαναλαμβάνουν στην ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι των Κολλεγίων, κρίθηκαν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο από το ίδιο το Δικαστήριο, το οποίο στην απόφαση του αναφέρει (σελ.22) «ότι το ζήτημα της ανεπανόρθωτης ζημιάς και ο ισχυρισμός περί πρόκλησης δυσμενέστατων και ανεπανόρθωτων συνεπειών που ανάγονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αλλά και οικονομικής κατάρρευσης έμεινε στο στάδιο της γενικότητας και της αοριστίας κατά τρόπο που καθιστά την προβολή περί ανεπανόρθωτης ζημιάς, μετέωρη». Και συνεχίζει η απόφαση η Διοικητικού Δικαστηρίου:

«Οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί κρίνονται ανεπαρκείς για να στοιχειοθετήσουν έστω και εκ πρώτης όψεως την ύπαρξη των κινδύνων που ισχυρίζονται οι αιτητές».

Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στις 18 Νοεμβρίου 2020 με στοιχεία, αριθμούς και γεγονότα στις αστήρικτες κατηγορίες που του αποδόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου και δεν προτίθεται να επανέλθει.

Αφήνουμε όμως την κοινή γνώμη να κρίνει εάν έπρεπε ή δεν έπρεπε να τεθεί φραγμός στην ασυδοσία και μετεξέλιξη 3214 εικονικών φοιτητών σε αιτητές ασύλου, αλλά και άλλους 2239 «γαμπρούς» και «νύφες» προερχόμενους από τα κολλέγια, που την τελευταία τριετία, συνήψαν εικονικούς γάμους διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο την παράνομη παραμονή τους στη Δημοκρατία. 

Τραγικές δεν είναι οι επιπτώσεις στα κολλέγια. Τραγικοί είναι οι αριθμοί αιτητών ασύλου στη χώρα μας, για τη διαμόρφωση των οποίων, μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα κολλέγια.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει ότι δεν προτίθεται να επανέλθει επί του θέματος.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

ygeia news rss

814