Το Υπουργικού αποφάσισε την ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα: Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

"Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ως αποτέλεσμα μετεξέλιξης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με πολιτικό προϊστάμενο τον Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κύριες αρμοδιότητες του Υφυπουργείου θα είναι, μεταξύ άλλων, η υποβολή και υλοποίηση προτάσεων για τη χάραξη και εφαρμογή εθνικής πολιτικής για το πεδίο αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου, καθώς και η διαμόρφωση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Περαιτέρω, στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου εντάσσεται η παροχή κοινωνικής προστασίας, η επίτευξη κοινωνικής ενσωμάτωσης και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Επίσης, το νέο Υφυπουργείο θα επιλαμβάνεται θεμάτων, όπως είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η χάραξη, ο συντονισμός και η υλοποίηση πολιτικών για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης σε όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το υπό αναφορά νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των ημερών από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1502