Υπ. Υγείας: Στο Υπουργικό της 23ης Αυγούστου οι αποφάσεις για τη λειτουργία των πανεπιστημίων


Ζητήσαμε να μας δοθεί μια λίστα, αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μαθητές να δημιουργήσουμε Κέντρα Εμβολιασμού στα Λύκεια και στα Γυμνάσια

 Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα κληθείς σήμερα από δημοσιογράφους να πει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Υγείας για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, ανέφερε ότι «οι αποφάσεις που αφορούν τα Πανεπιστήμια θα τεθούν σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 23 Αυγούστου. Τα Πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν έχουν ζητήσει 80% ποσοστού στις τάξεις. Για να έχουμε 80% φυσικής παρουσίας πρέπει αυτοί οι μαθητές να είναι εμβολιασμένοι. Εμείς δώσαμε την επιλογή σε περίπτωση μαθητές που δεν είναι εμβολιασμένοι να έχουν το PCR. Λέμε PCR και όχι rapid test γιατί το PCR είναι ο πιο έγκυρος τρόπος να διαγνωστεί κάποιος αν έχει τον ιό ή όχι». «Την ίδια στιγμή ο φοιτητής μπορεί να έρθει σε ένα walk in κέντρο, που θα υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο, να εμβολιαστεί και δεν θα υπάρχει η υποχρέωση να κάνει PCR», πρόσθεσε ο κ. Χατζηπαντέλα απαντώντας σε ερώτηση για το ότι κάποιος φοιτητής θα θέλει περίπου 300-350 ευρώ τον μήνα, εάν δεν εμβολιαστεί.

Όσον αφορά στα σχολεία ο κ. Υπουργός είπε ότι «το Υπουργείο Υγείας δεν έχει εκφράσει τις απόψεις του όσον αφορά τα Δημοτικά. Είναι κάτι που χειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας. Όταν θα ζητήσουν τη γνώμη μας, θα την αναφέρουμε.

Στη συνάντηση που είχαμε με τη Μέση Εκπαίδευση ζητήσαμε να μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε σεμινάρια στα Λύκεια και στα Γυμνάσια και επίσης ζητήσαμε να μας δοθεί μία λίστα αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μαθητές να δημιουργήσουμε Κέντρα Εμβολιασμού και στα Λύκεια και στα Γυμνάσια».

Γ.Τ.Π.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2133