Υπ. Υγείας: 2000 παιδιά που έχουν κάνει το test to stay, είναι στις τάξεις αντί στα σπίτια τους


Οι επιδημιολόγοι αποφασίζουν την ερχόμενη Τρίτη χαλάρωση μέτρων, αλλά θα εξαρτηθούν από τον αριθμό κρουσμάτων 

 «Περισσότερα από δύο χιλιάδες παιδιά σήμερα, που έχουν κάνει το τεστ και είναι αρνητικά, είναι αυτή τη στιγμή στις τάξεις αντί να είναι στα σπίτια τους».

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου “test to stay”.  Συνεχίζοντας είπε ότι: «Την ίδια στιγμή οι γονείς τους αντί να είναι στα σπίτια τους και να προσέχουν τα παιδιά τους, είναι στις εργασίες τους. Ο στόχος μας τα παιδιά να είναι στα σχολεία φαίνεται να επιτεύχθηκε. Υπάρχουν κάποια προβλήματα όπως είναι φυσιολογικό, και θα τα δούμε στη σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα». 

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι πως οι επιδημιολόγοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι θα εξεταστεί χαλάρωση μέτρων στην επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου. «Τα μέτρα που έχουν συζητηθεί τις προηγούμενες μέρες είναι παιδιά 12-17 ετών που δεν είναι εμβολιασμένα να τους δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνουν σε καφετέριες ή εστιατόρια με την επίδειξη rapid test ή SafePass, να δούμε αν θα πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό σε γάμους και βαπτίσεις, και να εξετάσουμε αν πρέπει να επιτραπεί ξανά ο χορός». Αυτές οι πιθανές χαλαρώσεις θα εξαρτηθούν από τον αριθμό κρουσμάτων αλλά και από τις νοσηλείες, βάσει των αναφορών του ΟΚΥπΥ, πρόσθεσε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1717