Υπ. Υγείας: Υπάρχουν προβλήματα και είναι λογικό, στην εφαρμογή του test to stay στα νηπιαγωγεία


Την ελπίδα το σημερινό πρώτο βήμα των χαλαρώσεων να είναι το πρώτο βήμα για περισσότερες, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν πιστά τα μέτρα και τα πρωτόκολλα.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο έκτακτης συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία εξέτασε τη λειτουργία των σχολείων και τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν, μετά την κορύφωση της πανδημίας COVID-19, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα των χαλαρώσεων πρέπει οι πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, που αποφάσισαν οι ειδικοί τη συγκεκριμένη στιγμή.

Διεμήνυσε ότι από τους πολίτες εξαρτάται αν θα κάνουμε το rapid test τους κάθε εβδομάδα ή κάθε 24 ώρες ή 48 ώρες, ανάλογα με το πρωτόκολλο, σημειώνοντας επίσης πως από τους ίδιους εξαρτάται αν θα φορούμε τις μάσκες.

«Από εμάς εξαρτάται», συνέχισε, «αν θα τηρήσουμε πιστά αυτά τα μέτρα και εύχομαι να τα τηρήσουμε και τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες να είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε επιπρόσθετες χαλαρώσεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχουμε μπει σε καταγεγραμμένη πορεία αποκλιμάκωσης των μέτρων, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως αυτή τη στιγμή ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει ακόμα περισσότερο τις χαλαρώσεις και να δώσει περισσότερες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Υγείας είπε πως υπάρχουν προβλήματα από τη σημερινή έναρξη της εφαρμογής του μέτρου test to stay στα νηπιαγωγεία, ωστόσο, σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί εκτενώς.

Εξήγησε πως όταν εφαρμόζονται νέα μέτρα, που δεν υπήρχαν προηγουμένως, «είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα».

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως τα συγκεκριμένα προβλήματα θα λυθούν ένα προς ένα με διάλογο και καλή θέληση.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1197