Συμπερίληψη των εκπαιδευτικών στο test to stay προτείνει ο Υπουργός Υγείας


 «Πρόθεσή μας είναι να κατατεθεί πρόταση στο αυριανό (Τετάρτη) Υπουργικό Συμβούλιο και, αν εγκριθεί, να προχωρήσουμε με την εφαρμογή του σχεδίου από τη Δευτέρα»

Τη συμπερίληψη των εκπαιδευτικών, καθώς και των μαθητών νηπιαγωγείων στο σχέδιο test to stay θα προτείνει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στις επόμενες συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, μετά από συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Υπουργείο Υγείας, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τους ελέγχους test to stay και rapid test 72 ωρών που ισχύουν σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι ενημέρωσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την πρόθεση του Υπ. Υγείας να εφαρμόσει το test to stay και στους εκπαιδευτικούς. «Πρόθεσή μας είναι να κατατεθεί πρόταση στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο και, αν εγκριθεί, να προχωρήσουμε με την εφαρμογή του σχεδίου από τη Δευτέρα», είπε.

«Την ίδια στιγμή, συζητήσαμε με την ΠΟΕΔ το θέμα της εισαγωγής του test to stay στα νηπιαγωγεία», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι θα έχει αύριο συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς για την προδημοτική. «Θεωρούμε ότι θα πάρουμε πρόταση την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να εφαρμοστεί το test to stay και στα νηπιαγωγεία», δήλωσε.

Ξεκαθάρισε ότι οι όποιες χαλαρώσεις στα μέτρα για τον περιορισμό της COVID-19 στα σχολεία, θα επέλθουν μόνο εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Κατανοούμε τα προβλήματα που υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή στα σχολεία μας, έχουμε καταγράψει τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων και ευχόμαστε η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας να είναι καλή τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να δώσουμε κάποιες χαλαρώσεις, που θα βοηθήσουν και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», είπε.

«Από την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής, υπάρχει αυξημένο ποσοστό θετικότητας σήμερα. Ελπίζουμε αυτό το ποσοστό να μη μετατραπεί σε επιπρόσθετες νοσηλείες. Αν δεν έχουμε επιπρόσθετες νοσηλείες και το ποσοστό θετικότητας παραμένει το ίδιο, θα το εξετάσουμε, πάντα σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή που θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1289