Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος αξιολόγησης των μαθητών


*Είναι καλό να υπάρχει μια εξέταση, είτε υπό μορφή έρευνας, είτε μελέτης κ.ο.κ.

*Θα αναβαθμίσουμε, την Παιδεία, που επηρεάζει οριζόντια όλα τα θέματα, αφού όλα ξεκινούν από την παιδεία

«Θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος αξιολόγησης των μαθητών, είναι καλό να υπάρχει μια εξέταση, είτε υπό μορφή έρευνας, είτε μελέτης κ.ο.κ.»

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίαςκ. Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας, τα οποία έψαλλαν τα Κάλαντα του Λαζάρου, συνοδεία μικρής θεατρικής παράστασης, με την ευκαιρία των εορτών της Ανάστασης και του Πάσχα.  

Θα αναβαθμίσουμε, πρόσθεσε, την Παιδεία, που επηρεάζει οριζόντια όλα τα θέματα, αφού όλα ξεκινούν από την παιδεία, όπως είπε, ενώ επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση του θα δώσει περισσότερη έμφαση στον τομέα της Παιδείας.

Ο Πρόεδρος είπε ακόμα: «Θέλουμε στο σχολείο να αναπτύσσουν τα παιδιά κριτική σκέψη, να μην είναι μόνο τα μαθήματα».

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή γυναικών στην Κυβέρνηση, και γενικότερα στα κοινά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Όταν αναλάβαμε και έγιναν οι πρώτοι διορισμοί, από τους 25 οι 11 ήταν γυναίκες. Προσπαθούμε μέσω της ποσόστωσης να ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στα κοινά. Υπάρχουν πολλές γυναίκες, και άνδρες, που μπορούν να υπηρετήσουν. Εκεί, όμως, που υστερούμε ως Πολιτεία, είναι στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια γυναίκα, που είναι μητέρα, σύντροφος, που έχει πολλούς ρόλους, να μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον». Πρόσθεσε ότι μέσα από τα σχολεία θα πρέπει να δημιουργηθεί αυτή η κουλτούρα.

Σε ερώτηση για την παροχή διευκολύνσεων προς τα άτομα με αναπηρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Πολιτεία πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα σε αυτό τον τομέα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2210