Το Υπουργικό ενέκρινε το νομοσχέδιο για αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών Κύπρου - Ελλάδας


Έχει ήδη οριστεί κατάλογος πανεπιστημίων, αλλά και ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης, τα οποία είναι εγκεκριμένα και για τα οποία θα υλοποιείται η ακαδημαϊκή αναγνώριση

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου προέβη σήμερα Δευτέρα σε δηλώσεις, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, το οποίο ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός στις δηλώσεις της ανέφερε: «Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο με τίτλο: Ο περί της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, σχετικά με την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων εγκεκριμένων ιδρυμάτων».

Σκοπός του νομοσχεδίου, πρόσθεσε η κ. Μιχαηλίδου, «είναι η κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία έχει υπογραφεί την 1η Φεβρουαρίου του 2023».

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε, στη συνέχεια, ότι «το θετικό της υπογραφής αυτής, αλλά και της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου -η οποία μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε κατάθεση στη Βουλή- είναι η απλοποίηση και διευκόλυνση, αλλά και η συντόμευση των διαδικασιών που ακολουθούνται στις δύο χώρες, Κύπρο και Ελλάδα, σχετικά με την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση των τίτλων σπουδών».

«Έχει ήδη οριστεί κατάλογος πανεπιστημίων, αλλά και ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης, τα οποία είναι εγκεκριμένα και για τα οποία θα υλοποιείται η ακαδημαϊκή αναγνώριση και ο κατάλογος μπορεί να επικαιροποιείται σε συνεννόηση των δύο πλευρών», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2361