Χαμπιαούρης: Ευχαριστώ την ΠΟΕΔ, εντός των ημερών η συνάντηση


«Εμείς είμαστε εδώ να δίνουμε λύσεις και να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σύγκρουσης»

Θα καθοριστούν σύντομα οι συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, σε σημερινές του δηλώσεις Όπως είπε, με την ΠΟΕΔ, η οποία του έχει αποστείλει τις απόψεις της, εντός των ημερών θα γίνει συνάντηση. Αναμένει, σημείωσε, και από την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ τις δικές τους απαντήσεις για να προχωρήσουν και εκεί σε διάλογο.

«Ο διάλογος είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.Εμείς είμαστε εδώ να δίνουμε λύσεις και να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σύγκρουσης. Το Υπουργείο προχωρά, έχει όραμα, έχει συγκεκριμένους προσανατολισμούς, που πάντοτε έχουμε ως γνώμονα αυτό που συνήθως επαναλαμβάνω και είναι για μας ένα μότο, είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς πότε θα καθοριστεί το κρίσιμο ραντεβού με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, έτσι ώσε να βρεθεί η χρυσή τομή στα τέσσερα βασικά τους αιτήματα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι σύντομα θα καθοριστεί και αυτό.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΠΟΕΔ. Χθες, μου έχει αποστείλει τις απόψεις της και εντός των ημερών θα γίνει συνάντηση και με την ΠΟΕΔ. Αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν για μένα δύσκολο, να δώσω απαντήσεις, για παράδειγμα τοποθέτηση κλιματιστικών, να πω τί σε μια συνάντηση; Τώρα που θα έχω τις απόψεις της επιστημονικής επιτροπής και θα μπορώ να ξέρω με ποιο τρόπο θα προχωρήσω, θα μπορώ να πω συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό είχαμε ζητήσει. Αλλά σύντομα θα γίνει και για όλα τα άλλα θέματα η συνάντηση με την ΠΟΕΔ και αναμένω ότι θα έχω και τις απαντήσεις από τις άλλες οργανώσεις, την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ, για να προχωρήσουμε και εκεί στο διάλογο», πρόσθεσε.       

Σε παρατήρηση ότι ουσιαστικά το ραντεβού θα κλείσει αφού υπάρχει έτοιμο  υπόβαθρο και έτοιμες απαντήσεις στα όσα θα του θέσουν οι οργανώσεις, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι όσον αφορά τα κλιματιστικά, έχει συσταθεί συγκεκριμένη επιτροπή.
«Προχωράμε. Θα δούμε τα θέματα που έχουν θέσει. Θα τα πάρουμε ένα – ένα,  και θα ξεκινήσει ο διάλογος ανά θέμα. Δε σημαίνει ότι θα βρεθούμε και θα συζητήσουμε όλα τα θέματα που υπάρχουν την ίδια ημέρα, για να μπορούμε να βγάζουμε και αποτέλεσμα και να προχωράμε», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση ότι στην χθεσινή μακροσκελή επιστολή της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι το 95% του συνόλου των μελών της, την έχουν εξουσιοδοτήσει να εργαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα για την οριστική διευθέτηση του θέματος και αν κριθεί σκόπιμο να λάβει ακόμα και δυναμικά μέτρα για επίλυση του, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «ο διάλογος είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Είναι δικαίωμα του καθενός να παίρνει τις εξουσιοδοτήσεις που θέλει από τα συλλογικά  του όργανα. Εμείς είμαστε εδώ να δίνουμε λύσεις και να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σύγκρουσης. Το ραντεβού θα γίνει. Το Υπουργείο προχωρά, έχει όραμα, έχει συγκεκριμένους προσανατολισμούς που πάντοτε έχουμε ως γνώμονα αυτό που συνήθως επαναλαμβάνω και είναι για μας ένα μότο, είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










814