Χαμπιαούρης: Το Πρόγραμμα ενοποιημένα σχολεία θα υιοθετήσει πιλοτικά το ΥΠΠΑΝ


Το Πρόγραμμα ενοποιημένα σχολεία θα υιοθετήσει σε πιλοτική βάση το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανακοίνωσε σήμερα ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Κώστας Χαμπιαούρης.
Ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είχε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ειδικών Ολυμπιακών Ευρώπης και Ευρασίας David Evangelista.
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «στο πλαίσιο της πολιτικής μας για ενιαία συμπεριληπτική εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα υιοθετήσει σε πιλοτική βάση το Πρόγραμμα ενοποιημένα σχολεία, μετά από πρόταση του Προέδρου των Ειδικών Ολυμπιακών Ευρώπης, κ. David Evangelista».
«Στόχος του Προγράμματος είναι η κοινωνικοποίηση, η συνύπαρξη και αποδοχή της διαφορετικότητας των ατόμων με νοητική αναπηρία, μέσα από κοινές δράσεις, όπως είναι ο αθλητισμός, το θέατρο, η μουσική και άλλες. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει δείξει ότι μειώνει το εκφοβισμό και τον αποκλεισμό και καταπολεμά τα στερεότυπα. Ως Υπουργείο ενισχύουμε την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και προωθούμε τις ίσες ευκαιρίες, γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Evangelista και να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτή και ότι μαζί προχωράμε», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος των Ειδικών Ολυμπιακών Ευρώπης και Ευρασίας, σε δηλώσεις του είπε ότι «αποτελεί πραγματικά τιμή που θέτουμε σε εφαρμογή εδώ στην Κύπρο το ενοποιημένο μας σχολικό πρόγραμμα».
Όπως είπε, μαζί προσβλέπουμε στο να μετατρέψουμε το κλίμα στα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα δια μέσου της ισχύος του αθλητισμού χωρίς αποκλεισμούς και της κοινωνικής ένταξης μέσα και έξω από τις σχολικές τάξεις.
«Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη συμβολή όχι μόνο για ανθρώπους με νοητική υστέρηση αλλά και για ολόκληρη τη Δημοκρατία», σημείωσε.
 
Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Evangelista τον διαβεβαίωσε ότι «έχετε τη δέσμευσή μας και είναι τιμή για εμάς να έχουμε τη δική σας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










821