Υπ. Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ συζήτησαν για την εγκύκλιο της αξιολόγησης του μαθητή


ΚΥΠΕ - Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  το πρωί συνάντηση μεταξύ Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστα Χαμπιαούρη και  ΟΕΛΜΕΚ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα τέσσερα ζητήματα, για τα οποία είχαν εκφράσει οι εκπαιδευτικοί τη διαμαρτυρία τους με τη στάση εργασίας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Αναφορικά με τη νέα μορφή αξιολόγησης του μαθητή, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η ΟΕΛΜΕΚ εξήγησε στον Υπουργό Παιδείας τη φιλοσοφία της Οργάνωσης για τα τετράμηνα και κατέθεσε τους προβληματισμούς της που έχουν σχέση με την εγκύκλιο του Υπουργείου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2019. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η ΟΕΛΜΕΚ αναμένει από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις τουλάχιστον όσον αφορά την εγκύκλιο.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΟΕΛΜΕΚ έθεσε το θέμα στον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Οικονομικών, έτσι ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία για το θέμα που έχει σχέση με τις πρόωρες αφυπηρετήσεις.

Σχετικά με τη μη έγκυρη στελέχωση των σχολικών μονάδων,  όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε στην ΟΕΛΜΕΚ ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να δοθεί λύση και σε αυτό το ζήτημα.

Αναφορικά για το αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ για τοποθέτηση κλιματιστικών, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε στην Οργάνωση, κατά τη συνάντηση, ότι αναμένει τα αποτελέσματα της Επιτροπής, η οποία έχει συγκληθεί στις 3 Οκτωβρίου 2019, και όταν θα υπάρχουν εισηγήσεις της συγκεκριμένης Επιτροπής θα τους ενημερώσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η ΟΕΛΜΕΚ θα αναμένει τις κινήσεις του Υπουργού και αναλόγως θα δει πως θα προχωρήσει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










792