Προδρόμου: Το ΥΠΠΑΝ είναι ανοικτό σε βελτιώσεις και διαφοροποιήσεις για τις εξετάσεις τετραμήνων


ΚΥΠΕ - Το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο κάνει βελτιώσεις και να εξετάσει διαφοροποιήσεις, αν χρειαστεί, σε σχέση με τις εξετάσεις τετράμηνων, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η διαδικασία προχωρά ομαλά και τα όσα είδαν μέχρι στιγμής είναι πολύ ικανοποιητικά.

«Μιλάμε για μια διαδικασία μιας τμηματικής εξέτασης, δεν πρέπει να δραματοποιούμε τα πράγματα, η έμφασή μας είναι στην παιδαγωγική προσέγγιση, στη διδασκαλία, στην υπόλοιπη αξιολόγηση των παιδιών που το μεγαλύτερο μέρος της δεν είναι εξέταση. Είναι η συνεχής αξιολόγηση μέσα από την επαφή με τους εκπαιδευτικούς, μέσα από εργασίες τις οποίες έχουν την ευκαιρία να κάνουν ή με άλλες τακτικές -της ρουτίνας- διαγνωστικές διαδικασίες μέσα στην τάξη», πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι ο σκοπός είναι να διευκολυνθεί το έργο των εκπαιδευτικών και για αυτό, όπως είπε θα συνεχιστεί ο διάλογος επί μονίμου βάσεως. Πρόσθεσε ότι αμέσως τις επόμενες μέρες θα αρχίσει επαφές με όλες τις συνδικαλιστικές εκπαιδευτικές οργανώσεις αλλά και με τις οργανώσεις των εκπροσώπων των γονέων και των παιδιών.

Όπως είπε, ο σκοπός, είναι να στηριχθεί το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών, αφού το ζητούμενο είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, θα πρέπει να διευκολυνθεί το έργο των γονιών, της οικογένειας και των ίδιων των παιδιών.

Σημείωσε ότι ένα από τα κριτήρια για το τι πρέπει να γίνεται στη μέση εκπαίδευση, είναι το επίπεδο γνώσεων που πρέπει να έχει κάποιος για αν συνεχίσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ζήτησε «να μην αναλωνόμαστε σε άσκοπες συζητήσεις». Όπως είπε, υπάρχουν αντικειμενικές μετρήσεις του τι πρέπει να καταφέρουμε στο δημόσιο σχολείο και είπε ότι το Υπουργείο αντλεί σε εμπειρογνωμοσύνη και έχουν γίνει μεγάλες μελέτες πριν προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται.

Πρόσθεσε ότι βλέποντας στην πράξη και τα τετράμηνα είναι έτοιμοι να κάνουν και βελτιώσεις και οτιδήποτε έχει παρατηρηθεί που θα πρέπει να γίνεται διαφορετικά θα εξεταστεί.
 
«Δεν είναι αυτοσκοπός να οργανώσουμε διαφορετικά την λειτουργία του δημόσιου σχολείου, ο σκοπός είναι η ποιότητα, να υπάρχουν αποτελέσματα τα οποία δεν μετρούνται μόνο με τους αριθμούς και τους βαθμούς αλλά με αυτό που όλοι αισθανόμαστε και θα το καταλάβουμε όταν έχουμε ακόμα καλύτερο σχολείο, πρώτα απ’ όλα για τα παιδιά», είπε.
 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter536