Προδρόμου: Καταβάλλονται προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων σε σχολικά κτίρια


«Θα αντιμετωπίσουμε και θα λύσουμε τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το κτιριακό περιβάλλον, θα δώσουμε όμως ιδιαίτερη έμφαση στη ζωή μέσα στο σχολείο». 

ΚΥΠΕ - Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επιλυθούν προβλήματα που αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις σε σχολεία, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς ο κ. Προδρόμου είπε ότι η επίσκεψη είναι έκτακτη γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα λόγω των κλιματολογικών συνθηκών. "Το συγκεκριμένο σχολείο συμμετέχει στο κτιριολογικό πρόγραμμα, αναπτύσσεται και γίνονται κάποια έργα, αργότερα με το νέο χρόνο θα γίνουν συστηματικότερα επισκέψεις σε σχολεία για να δούμε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία και να κουβεντιάσω με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς", ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Προδρόμου είπε πως προβλήματα ενδεχομένως υπάρχουν και σε άλλα σχολεία, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις εγκαταστάσεις και τα κτιριολογικά, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για επίλυση, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου είναι σε εγρήγορση και σε συνεννόηση με τις Σχολικές Εφορίες.
Πρόσθεσε ακόμα ότι "θα αντιμετωπίσουμε και θα λύσουμε τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το κτιριακό περιβάλλον, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη ζωή μέσα στο σχολείο".

"Είναι απαραίτητες φυσικά οι εγκαταστάσεις αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δούμε και τα όσα αφορούν την οργάνωση και την παιδαγωγική διαδικασία, γιατί πρέπει να έχουμε σαν ευγενή στόχο το σχολείο να είναι μια κοινότητα, ένας τόπος που θα τον αγαπούν και όσοι εργάζονται σαν εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως τα παιδιά", ανέφερε.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΥΠΠΑΝ:

«Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Προδρόμου είχε την ευκαιρία να συζητήσει διάφορα θέματα με τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, όπως και να δει τα παιδιά σε τάξεις.

 

Συζητήθηκαν, επίσης, και κάποια έκτακτα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του σχολείου που οφείλονται στις κλιματικές συνθήκες των ημερών και σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία δόθηκαν κατευθύνσεις για λύσεις.

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Μάριος Παναγίδης, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Μαραγκός και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










736