Προδρόμου μετά από συνάντηση με Σιζόπουλο: Ακούσαμε πάρα πολύ σημαντικές και θετικές εισηγήσεις


Σιζοπουλος: Με θετικές και εποικοδομητικές προτάσεις θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ολοκλήρωση και την υλοποίηση των στόχων του Υπ. Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρο της ΕΔΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας. Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε:
«Σήμερα είχα την χαρά και την ικανοποίηση μπορώ να πω, να βρίσκομαι εδώ στην ΕΔΕΚ, στους Σοσιαλδημοκράτες της Κύπρου και να συζητήσω με έναν παλιό γνώριμο, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον κ. Μαρίνο Σιζόπουλο. Ομολογώ ότι σε αυτή την πρώτη συνάντηση ακούσαμε πάρα πολύ σημαντικές και θετικές εισηγήσεις. Έχω υπογραμμίσει στον Πρόεδρο ΕΔΕΚ ότι πολλά από αυτά που εισηγούνται είναι στις προτεραιότητες και της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας.
Ο στόχος που μας ενώνει είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση, η ενίσχυση του Δημόσιου σχολείου και βεβαίως η διάθεση να φέρουμε αλλαγές εκεί και όπου χρειάζονται, κρατώντας όμως τον ιστό και τις παρακαταθήκες μιας πολύ σημαντικής και πολύτιμης  εκπαιδευτικής και πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας. Σήμερα ήταν μια προκαταρκτική συνάντηση, σημειώσαμε εισηγήσεις. Βρισκόμαστε στο μέσο, είναι σε εξέλιξη μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την οποία θα πρέπει να συζητούμε διαρκώς και να αξιολογούμε. Όσα πράγματα έχουν ήδη εφαρμοστεί να τα επαναξιολογούμε, να προσαρμόζουμε και να διορθώνουμε αλλά και να εκτιμούμε ποιες είναι οι αμέσως επόμενες ανάγκες.
Θα έχουμε συνεργασία και στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών εργασιών αλλά και με την ΕΔΕΚ ως κόμμα μέσα από τις εισηγήσεις που και σήμερα ακόμα ακούσαμε και στην συνέχεια θα γίνουν πιο συγκεκριμένες. Θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από διάλογο, αυτό έχω διαβεβαιώσει τον κ. Σιζόπουλο, ότι προτάσσουμε την διάθεση για διάλογο και συνεργασία γιατί η εκπαίδευση, η παιδεία και τα θέματα πολιτισμού, νεολαίας είναι εθνική υπόθεση. Δεν είναι υπόθεση ούτε ενός ή δύο κομμάτων, ούτε μιας κυβέρνησης μόνο. Με αυτή την προσέγγιση υπολογίζουμε και στην συμβολή ενός κόμματος όπως η ΕΔΕΚ που ξέρουμε ότι έχουν σημαντικές προτάσεις».
Ακολούθως ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:
«Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον νέο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού τον κ. Προδρόμου για την ανάληψη καθηκόντων σε ένα κρίσιμής σημασίας Υπουργείο όπως είναι το Υπ. Παιδείας. Όπως είχαμε την ευκαιρία στις συζητήσεις, να τον διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να είμαστε θετικοί και εποικοδομητικοί στην ποιοτική αναβάθμιση και την ισχυροποίηση του Δημόσιου Σχολείου. Αυτό προϋποθέτει ο αγώνας επιβίωσης του λαού μας και μέσα από την εκπαιδευτική αναβάθμιση να μπορέσουμε να στηρίξουμε την πατρίδα μας σε πολλαπλούς τομείς, και τον οικονομικό και τον πολιτιστικό αλλά και τον πολιτικό που έχει ιδιαίτερη σημασία κάτω από τις συνθήκες που περνά σήμερα η Κύπρος.
Θέλω για ακόμη μια φορά να διαβεβαιώσω ότι εμείς με θετικές και εποικοδομητικές προτάσεις θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ολοκλήρωση και την υλοποίηση των στόχων του Υπ. Παιδείας. Οι συνεργάτες μου που ασχολούνται με τα θέματα παιδείας είναι στη διάθεση των συνεργατών του κ. Υπουργού για να ανταλλάζουν απόψεις, να συντονίζονται και να βοηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι ήταν μια πρώτη πολύ εποικοδομητική συνάντηση.
Θα υπάρχει και συνέχεια γιατί η παιδεία είναι ένας τομέας που μας ενώνει όλους. Δεν υπάρχει σημασία αν βρισκόμαστε στην συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση γιατί η μόρφωση των παιδιών μας και το μέλλον της πατρίδας μας πρέπει να μας απασχολεί και να μας ενδιαφέρει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










644