Προδρόμου προς ΠΟΦΕΝ:Θα είναι ανοικτές οι πόρτες του ΥΠΠΑΝ


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Προδρόμου προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «στο πλαίσιο του διαλόγου με την κοινωνία ολόκληρη για τα θέματα της εκπαίδευσης, της παιδείας, ξεχωριστό ρόλο και θέση έχουν βεβαίως οι φοιτητές μας στους οποίους όχι μόνο ολόκληρη η κοινωνία επενδύει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά έχουμε και την υποχρέωση να τους εξασφαλίσουμε τις σπουδές και τις συνθήκες που ταιριάζουν στην εποχή μας».

Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε ότι «πέρα από αυτή τη συνάντηση και τη διαβεβαίωση ότι θα έχουμε σχέσεις συνεργασίας περιμένουμε να ακούσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις εισηγήσεις που έχουν για να βελτιώνουμε συνεχώς τα πράγματα.

Υπενθυμίζω, ανέφερε, ότι «η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διατίθεται ό,τι μπορούμε περισσότερο στο πλαίσιο της φοιτητικής χορηγίας που έχει εξορθολογιστεί και γενικότερα της μέριμνας για τους φοιτητές. Υπενθυμίζω χαρακτηριστικά ότι στην προηγούμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας φρόντισε η χορηγία να διατεθεί εξολοκλήρου  -τα όποια διαθέσιμα υπόλοιπα προέκυψαν, έχουν φτάσει και πάλι στους φοιτητές».

 Αλλά, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, «δεν εξαντλείται η υποχρέωση της Κυβέρνησης με τη φοιτητική χορηγία. Συζητήσαμε και άκουσα προβλήματα και εισηγήσεις -τα οποία βεβαίως θα εξετάσουμε ενδελεχώς και στη συνέχεια- και θέλω να διαβεβαιώσω και την ΠΟΦΕΝ ότι θα είναι ανοικτές οι πόρτες του ΥΠΠΑΝ για να δούμε μαζί πώς μπορεί να φροντίσουμε καλύτερα και τις πανεπιστημιακές σπουδές και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, να τις βελτιώνουμε ή να βοηθήσουμε τον φοιτητικό κόσμο και τις οικογένειές τους να μπορούν να αντεπεξέλθουν και να έχουν τις καλύτερες δυνατές σπουδές για να φτιάξουν και το δικό τους μέλλον και το μέλλον της χώρας μας», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










551