Δέσμευση για συνέχιση διαλόγου από Υπουργό Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ


Προδρόμου: Θα γίνουν οι προσαρμογές, οι διορθώσεις και όλα αυτά σε συνεννόηση και με τους εκπαιδευτικούς αλλά και με τις άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές, τους γονείς, τα ίδια τα παιδιά»

ΚΥΠΕ Τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουν τον διάλογο πάνω σε όλα τα ζητήματα, με πρώτιστο το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών, εξέφρασαν ο νέος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου και η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση, σημειώνοντας πως σε αυτή καταγράφηκε η κοινή θέληση για συνεργασία και διάλογο. «Συζητήσαμε εκ πρώτης όψεως μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης», είπε, προσθέτοντας πως πρώτοι συνεργάτες στην προσπάθεια για αναβάθμιση των σχολείων Μέσης εκπαίδευσης μέσω της μεταρρύθμισης είναι οι εκπαιδευτικοί.

Ο Υπουργός είπε πως στην προσπάθεια εφαρμογής αλλαγών υπάρχουν πάντοτε προβλήματα, επιφυλάξεις, καθώς και ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν ξανά και ξανά. «Το Υπουργείο Παιδείας έχοντας εφαρμόσει για πρώτη φορά φέτος, μετά την ισχύ του νέου ωρολογίου προγράμματος και των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, της νέας μορφής λυκείου επιλογής κατευθύνσεων και όλων των άλλων επιμέρους αλλαγών, έχοντας εφαρμόσει για πρώτη φορά σε αυτό το περιβάλλον την τμηματική εξέταση του πρώτου τετράμηνου, καταγράφει την εμπειρία και αμέσως στη συνέχεια αφού γίνει και επιστημονική και συστηματική αποτίμηση της εφαρμογής αυτού του τρόπου αξιολόγησης των μαθητών, θα γίνουν οι προσαρμογές, οι διορθώσεις και όλα αυτά σε συνεννόηση και με τους εκπαιδευτικούς αλλά και με τις άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές, τους γονείς, τα ίδια τα παιδιά», είπε.

Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ και το υπόλοιπο Συμβούλιο και πρόσθεσε πως έχουν δώσει τη διαβεβαίωση και την υπόσχεση από κοινού ότι θα προχωρήσουν με διάλογο. Σημείωσε πως κατανοεί ότι οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν κάποια ζητήματα, καθώς είναι ένας ευαίσθητος δέκτης της πραγματικότητας των σχολείων, που πρέπει το Υπουργείο να αξιοποιήσει. «Για αυτό θα ακούσουμε προσεκτικά τι έχουν να μας πουν και πιστεύω ότι θα είναι παραγωγική η συνεργασία αφού ο στόχος είναι κοινός για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας από την πλευρά του ευχήθηκε αρχικά καλή επιτυχία στο νέο Υπουργό Παιδείας στα νέα του καθήκοντα και στο δύσκολο του έργο. Χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και είπε πως συμφώνησαν πως θα συναντηθούν ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα για να καταθέσει η ΟΕΛΜΕΚ τις θέσεις και απόψεις της για το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών, κατά το οποίο, όπως ανέφερε, παρουσιάζονται πολλά προβλήματα.
Ο κ. Χατζησάββας είπε στη συνέχεια πως συζήτησαν ακόμα με τον Υπουργό και άλλα πολύ σοβαρά εκπαιδευτικά ζητήματα που άπτονται της παραβατικής συμπεριφοράς εντός των σχολικών μονάδων. «Είμαστε στη διάθεση του κυρίου Υπουργού ανά πάσα στιγμή», είπε και τόνισε πως για εκπαιδευτικής φύσεως ζητήματα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και εμπιστοσύνη μεταξύ του Υπουργείου και των εκπαιδευτικών οργανώσεων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










551