Πρόδρομος, Ουράνιος. Μια φωτογραφία αρχείου. Ανθρώπινα


Διαγράφοντας μια δημοσιογραφική πορεία 40 χρόνων αναμφισβήτητα έζησα έντονες στιγμές στους δυο κλάδους που ασχολήθηκα. Την πολιτική και την παιδεία. Όταν ήλθε η ώρα να αποφασίσω ποιον δρόμο να ακολουθήσω στη νέα τάξη πραγμάτων που έβλεπα ότι δημιουργείτο με τρ διαιδίκτυο, επέλεξα την παιδεία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην πολιτική είχα οποιαδήποτε πρόβλημα.

Από το 1987 μέχρι σήμερα  έζησα 17 υπουργούς Παιδείας διατηρώντας πάντοτε άριστες σχέσεις διατηρώντας όμως ταυτόχρονα και την αυστηρότητα στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ανάλογα καλές σχέσεις διατήρησα με τα μέλη της εκάστοτε Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.  

Σε αυτή την πορεία, που κυριαρχούσαν οι φωτογραφίες στο χαρτί προσπαθούσα να κρατήσω κάποιες ως ενθύμιο.

Σήμερα  μετά την κηδεία του Ουράνιου Ιωαννίδη ανέτρεξα στο αρχείο μου αφού ήμουν σίγουρος ότι κάτι θα έβρισκα από την τετραετή του θητεία στο Υπουργείο Παιδείας.

Όντως βρήκα. Μια από αυτές αυτή η πιο πάνω. Συμβολική. Ο Πρόδρομος Προδρόμου, τότε πρόεδρος της Επιτροπή Παιδείας της Βουλής φιλοξενεί το 2001 τον τότε υπουργό Παιδείας Ουράνιο Ιωαννίδη για την πρώτη ενημέρωση της νέας Επιτροπής. Σήμερα, 19 χρόνια μετά,  ο Πρόδρομος Προδρόμου, με το αξίωμα του υπουργού Παιδείας, αποχαιρέτησε τον φίλο του Ουράνιο Ιωαννίδη στην τελευταία του κατοικία.

Ανθρώπινα. Ο κύκλος της ζωής.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1194