Συνάντηση Προδρόμου - Καδή για την 9η Υπουργική Σύνοδο του ΟΗΕ


Για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η διοργάνωση από την Κύπρο της 9ης Υπουργικής Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον

Για το θέμα ο κ. Πρόδρομου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Είχαμε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τους συνεργάτες μας με θέμα την 9η Υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον που θα γίνει στη Λευκωσία, τον Νοέμβριο του 2021». Πρόκειται, πρόσθεσε, «για μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών με παρουσία Κυβερνήσεων, Υπουργών από πάρα πολλές χώρες και εμπειρογνωμόνων και βεβαίως αφορά και στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη με την οποία ασχολείται το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και το περιβάλλον που είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και περιβάλλοντος».

Έχουμε συζητήσει, ανέφερε σχετικά ο κ. Προδρόμου, για τα πρώτα στάδια της προετοιμασίας γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός που θα είναι και τιμή για τη χώρα μας να φιλοξενήσει μια τέτοια σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά θα είναι και μια ευκαιρία για να αναδείξουμε τις πολιτικές μας που έχουν αναγνωριστεί διεθνώς και να γίνουν γνωστά επιπλέον κάποια πρωτοποριακά προγράμματα στην εκπαίδευση για την αειφορία που υλοποιεί η Κύπρος.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter237