Προδρόμου: Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και παιδαγωγική στήριξη μέρα με τη μέρα βελτιώνεται


«Οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία μας έχουν αγκαλιάσει όλο τον μαθητικό πληθυσμό, ενώ και οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίνονται και συμμετέχουν πρόθυμα»

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα, στο Υπουργείο, σε δηλώσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μας, εδώ στο Υπουργείο, διότι ο σχεδιασμός για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και παιδαγωγική στήριξη όχι μόνο προχωρά κανονικά, αλλά μέρα με τη μέρα βελτιώνεται».

Παρατηρούμε, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, «πολύ σημαντικές επιδόσεις και σιγά-σιγά νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία μας έχουν αγκαλιάσει όλο τον μαθητικό πληθυσμό, ενώ και οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίνονται και συμμετέχουν πρόθυμα, και βεβαίως σταδιακά αναπτύσσεται καινούριο υλικό, προσαρμοσμένο υλικό, όπως και η μέθοδος με την οποία προσεγγίζουν οι εκπαιδευτικοί τα παιδιά από απόσταση και τα στηρίζουν».

Θέλω, επίσης, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, να σημειώσω ότι γίνονται συνεννοήσεις με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και η προσπάθειά μας είναι να συνεχίσουμε και να παρέχουμε τη στήριξη στα παιδιά, για κάποιες ημέρες, και κατά τη διάρκεια των ημερών που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν οι διακοπές του Πάσχα.

Όπως επίσης θέλω να γνωστοποιήσω, σημείωσε τέλος ο Υπουργός Παιδείας,  ότι «έχει λειτουργήσει ο νέος ιστότοπος του Υπουργείου http://elearning.schools.ac.cy/, όπου εκτός από όλο το σχετικό υλικό πληροφόρησης και υποστήριξης υπάρχουν και κατά τομείς όλα τα ενημερωτικά, μικρά κινηματογραφικά φιλμάκια, μικρά βίντεο, ακόμα και υλικό για την υποστήριξη των γονέων/κηδεμόνων και για την ενημέρωσή τους σε τεχνικά ζητήματα, και όχι μόνο, που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

 Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

1301