Ο Προδρόμου διαβεβαίωσε την ΟΛΤΕΚ ότι δεν θα χαθεί η χρονιά


"Το δημόσιο σχολείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης"

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο και μέλη της Γραμματείας της ΟΛΤΕΚ μέσω του προγράμματος MS Teams στη διάρκεια της οποίας έγινε πλήρης ενημέρωση για τρέχοντα θέματα και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων. Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη ο κ. Υπουργός πραγματοποίησε ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις  με τις Γραμματείες της ΟΕΛΜΕΚ και της ΠΟΕΔ.

Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα των Παγκυπρίων,  προαγωγικών και των απολυτήριων εξετάσεων και της ύλης των εξετάσεων, ιδιαίτερα για την Γ΄ τάξη των Τεχνικών Σχολών.  Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σημειώθηκαν παράλληλα οι εκπαιδευτικές ανάγκες, κυρίως για τα εργαστηριακά μαθήματα, που προκύπτουν λόγω της αναστολής φοίτησης των μαθητών και μαθητριών.

Ο Υπουργός αναγνώρισε το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν σε αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί και υπογράμμισε τη συμβολή τους για την ανάπτυξη του συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και παιδαγωγικής στήριξης. Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην καταγραφή των ελλείψεων και αναγκών των μαθητών/μαθητριών ως προς τη σύνδεση με το διαδίκτυο και τον εξοπλισμό, κατά τρόπο που κατέστη δυνατόν το Υπουργείο να εξοπλίσει τα σχολεία και μέσω αυτών τα παιδιά που το χρειάζονταν. Τόνισε δε πως το δημόσιο σχολείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης,  και ότι η ανάπτυξη δυνατοτήτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αναγνωρίζεται ήδη ευρύτερα από την κοινωνία.

Καταληκτικά ανέφερε ότι ειδικά με τα δεδομένα έκτακτης ανάγκης αυτής της χρονιάς θα πρέπει και στη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, παρά το ότι τυπικά πρόκειται για σχολικές αργίες, να συνεχίσει το σχολείο να παρέχει εξ αποστάσεως παιδαγωγική στήριξη στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο σημείο αυτό οι εκπρόσωποι της ΟΛΤΕΚ δήλωσαν την ετοιμότητα της οργάνωσης για περαιτέρω συντονισμό και συνεργασία με το Υπουργείο, για τη μέγιστη δυνατή επιτυχία του συστήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Ο κ. Υπουργός επισήμανε τέλος ότι ανάλογα και με τις συμβουλές που θα δοθούν από τους εμπειρογνώμονες συμβούλους της Κυβέρνησης και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, προς τα τέλη του μήνα, θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί ο σχεδιασμός για την υπόλοιπη σχολική χρονιά.

Διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Γραμματείας της ΟΛΤΕΚ ότι δεν θα χαθεί η χρονιά και ότι οι όποιες αποφάσεις θα έχουν ως γνώμoνα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών, όπως και την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού συστήματός μας, ενώ θα λάβουν υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί μας.

Αποφασίστηκε, τέλος, να συνεχιστούν οι επαφές και ο διάλογος μέσω ανάλογων τηλεδιασκέψεων, όπως θα γίνει και με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις και με άλλους φορείς.

 Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

484