Επαναλειτουργούν τα σχολεία. Το πώς και πότε αποφασίζεται σήμερα στο Προεδρικό


Δεν υπάρχει καμία απόφαση. Ένα από τα σενάρια που μπορεί να τεθεί επι τάπητος είναι η εκ περιτροπής φοίτηση μαθητών και η επιστροφή σχεδόν όλων των εκπαιδευτικών στα σχολεία 

Συμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στο Προεδρικό γαι την εκπαίδευση θα αποφασιστεί με πιο τρόπο θα επαναλειτουγήσουν τα σχολεία. Με δεδομενο τη βελτίωση της εικόνας στον τομέα των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η κυβερνηση φαινεται αποφασισμένη να κάνει ακόμη ένα βήμα μετά από αυτό της 30ης Απριλίου, οπόταν και αποφασίστηκε η επιστροφή των μαθητών του Γ΄Λυκείου από τις 11 Μαΐου. Αυτό μετά και από την έγκριση των επιδημιολόγων.

Αυτό επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι την Τετάρτη θα ανακοινώσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο Προεδρικό για την επόμενη φάση της επαδραστηριοποίησης της εκπαιδευσης. Συγκεριμένα είπε ότι θα ληφθουν αποφάσεις και για αλλα σχολεία και προγράμματα ενώ θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

 Με δεδομένες τις τοποθετήσεις του υπουργού Παιδείας στη συνέντευξή του στο Paideia-News την περασμένη Κυριακή,  ότι για να επαλειτουργήσουν τα σχολεία χρειάζεται διπλάσιος αριθμός αιθουσών τότε αποκλείεται συνολική επιστροφή των μαθητών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί τίποτε όμως το πιο πιθανό σενάριο που μπορεί να λειτουργήσει είναι εκείνο της εκ περιτροπής. παρουσίας των μαθητών στα σχολέια. Με αυτό το σενάριο θεωρείται δεδομένο ότι οι πλείστοι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία. Το πότε και πως θα αποφιαστεί στη σύσκεψη της Τετάρτης.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να γίνουν οι αλλαγές αυτές που θα συζητηθουν και θα αποφασιστούν στο Προεδρικό χρειάστηκε χθες Τρίτη το απόγευμα να δοθεί από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στη δημοσιότητα «Το Τελικό μετά από Διόρθωση Διάταγμα Υπουργού Υγείας - περί Λοιμοκαθάρσεως - αρ 21 - 05 05 2020».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










7655