Από την ερχόμενη Πέμπτη όλοι εκπαιδευτικοί Μέσης και Δημοτικής επιστρέφουν στα σχολεία


Από την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαΐου όλοι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία. Ήδη εχει ξεκαθαρίσει με απόφαση της σημερινής σύσκεψης ότι επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής και της Μεσης (Γυμνάσια). Απαντώντας σε ερώτηση του Paideia-News τι θα ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς της Α και Β Λυκείου, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι θα επιστρέψουν σχολέιο απ’ όπου και θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που διδάσκουν σήμερα. Αυτό θα γίνει στα πλασια της αποφασης της Κυβερνησης ότι από τις 21 Μαΐου θα επιτρεψουν στην εργασία τους όλοι εργαζομενοι στη δημόσια και ευρύτερη δημόσια υπηρεσία. Εξαίρεση ασφαλώς θα υπάρξει για τις ευπαθείς ομάδες καθώς επίσης για τις Νηπιαγωγούς και τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής. 

*Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες της ΠΟΕΔ για κάμερες στις τάξεις είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνεται και ότι οι μαθητές που δεν θα πηγαίνουν σχολείο δεν θα παρακολοθούν μάθημα, αφού οι δάσκαλοι θα είναι στις τάξεις




Comments (3)

  1. Χρήστος Αργυρού:
    May 15, 2020 at 04:18 PM

    Ωραία! Προφανώς ο κ. Προδρόμου έχει στο μυαλό του την άμεση αγορά χιλιάδων Η/Υ και περιφερειακών όπως μικρόφωνα κ.λπ. και την εγκατάσταση μέχρι τις 20 του Μάη γρήγορου διαδικτύου που θα καλύπτει τα κτιριακά συγκροτήματα των σχολείων μας. Γιατί δεν φαντάζομαι να θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν κάθε μέρα τον δικό τους εξοπλισμό!

  2. Κυριακος Παπασολομώντος:
    May 15, 2020 at 04:44 PM

    Χρήστο Αργυρού,
    Σε δηλώσεις του την Δευτέρα, ο Υπουργός είπε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν προσωπικές συσκευές και εφόσον νοιάζονται για τα παιδιά τους, θα τις παίρνουν για μάθημα στα σχολεία!!!

  3. Κυριακή Τσιτσου:
    May 15, 2020 at 06:40 PM

    Επίσης θεωρεί ότι έχουν οι εκπαιδευτικοί προσωπικά γραφεία όπου μπορούν να απομονωθούν για να κάνουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία! Ας πούμε ότι υπάρχει η υλικοτεχνική υποδομή, θα χρειαστεί οι εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα Α και Β Λυκείου να καταλάβουν τις αίθουσες τις οποίες χρειάζονται για τις εξετάσεις Γ Λυκείου, λ8γος για τον οποίο αποφασίστηκε να μείνουν στο σπίτι οι μαθητές...


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










7592