Δύο κρούσματα σε μαθητές στο Λύκειο Αραδίππου και 2 σε προσωπικό στην Πάφο και στην Λευκωσία


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Απόφασης του Υπουργικού Συμβούλιου για διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων (test) σχετικά με τη νόσο SARS-CοV-2 και του σχετικού προγράμματος που εφαρμόζεται στα σχολεία,  κινητές μονάδες συνεχίζουν δειγματοληπτικά τα test σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό και μαθητές/μαθήτριες στα σχολεία.

Όπως έχει ανακοινωθεί σήμερα από το Υπουργείο Υγείας εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων. Τα δυο κρούσματα αφορούν τον μαθητικό πληθυσμό λυκείου στην Αραδίππου. Άλλο ένα περιστατικό εντοπίστηκε μεταξύ του προσωπικού νηπιαγωγείου στην Πάφο και το τέταρτο αφορά μέλος του βοηθητικού προσωπικού σε λύκειο στην περιφέρεια Λευκωσίας.

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά ήδη στην προβλεπόμενη διαδικασία η οποία ακολουθείται σε περιπτώσεις όπου εντοπίζονται θετικά αποτελέσματα στους διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό.

Τα δυο λύκεια θα απολυμανθούν και θα γίνουν όλες οι άλλες εργασίες που προβλέπονται από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα. Τα δυο σχολεία θα επαναλειτουργήσουν αφού γίνει πρώτα η απολύμανση.

Το πρόγραμμα των διαγνωστικών ελέγχων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες θα ενισχυθεί, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους μαθητές/-τριες. Όπως έχουν επισημάνει οι εμπειρογνώμονες είναι πολύ χρήσιμο να θέτουμε στη διάθεσή τους όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να παρακολουθείται η υγειονομική κατάσταση.

Στην περίπτωση που αφορά την Αραδίππου, λαμβάνοντας υπόψη και την προηγούμενη επιδημιολογική εικόνα, μετά από συνεννοήσεις με τον Υπουργό Υγείας, αποφασίζεται να επεκταθεί το δείγμα των διαγνωστικών ελέγχων και να γίνουν τεστ σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων στην πόλη. Προτρέπονται οι γονείς και κηδεμόνες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.




Comments (2)

  1. Παναγιώτης Παναγιώτου ΒΔΑ:
    May 16, 2020 at 09:05 PM

    Oλοι μας σε εγρήγορση,με εφαρμογή των πρωτοκόλλων από τους ειδικούς.

  2. Σουλα:
    May 17, 2020 at 03:10 AM

    Na ta! Δεν πήραν διγματα Άπω όλους τούς μαθητές κτλ στον Γυμνάσιο! Από 500 άτομα ούτε η μισή δεν το έκαναν και βρήκαν ένας στην Λευκωσία Απόστολου Βαρνάβα. Καθαρίστρια πού πήγε σε όλες τες τάξης, τουαλέτες και παντού όπου πήγαν τα μωρά! Πολύ ωραίο! Η φίλη μάς στα ιδιωτικά σκολιεο δεν ανοίγουν. Στην Κύπρο μόνο η πλούσιος έχουν δικαίωματα. Αυτά τα τεστ τα κάνεις σε όλον τον σκολιεο ΠΡΙΝ ΑΝΟΊΓΟΥΝ! Όχι μετά πού όλη εν μαζί! Και Μην ξανά πι " αρμόδιος " ο ότι είναι Όλα αυστηρά μέτρα! Βλακείες! Κοίτα Instagram kai Twitter και δείτε μόνος σάς όλος να κάνουν selfies και φιλάκια χωρίς μάσκες, γάντια και αντισηπτικό! Αν έχεται λεφτά να πάτε private.εκεί προσέχουν και Δεν θα σε βάλουν για πειραματικό ζώον Επειδή έτυχε να είσαι φτοχος!


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










12879