Νέος κύκλος επαφών για αλλαγή του ωραρίου στη Μέση Εκπαίδευση


Άρχισε ο διάλογος με στόχο τη διαφοροποίηση του ωραρίου στη Μέση Εκπαίδευση. Το θέμα αυτό δεν είναι νέο αφού και τα προηγούμενα χρόνια είχε απασχολήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, χωρίς να υπαρξει κατάληξη.

Όπως ανέφερε στο Paideia-News o Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου από αυτή την προσπάθεια, δεν θα συζητηθεί αλλαγή του ωραρίου στα Δημοτική.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες νύξεις με την ΟΕΛΜΕΚ από την οποία ζητήθηκαν οι απόψεις. Επίσης υπήρξε μια πρώτη συζήτηση με την ΟΕΒ και θα ακολουθήσει με το ΚΕΒΕ. Σε αυτή σειρά επαφών θα ακουστούν και οι απόψεις των οργανωμένων Γονέων Μέσης και των μαθητών.

Καθοριστικό ρόλο θα έχει το Υπουργείο Μεταφορών αφού ένας σημαντικος παράγοντας για την αλλαγή του ωραρίου είναι το κυκλοφοριακό και τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές.

Θεωρείται δεδομένο ότι  οι πλείστοι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι η πρωϊνή ώρα προσέλευσης στα σχολεία, ιδιατερα τους χειμερινούς μήνες είναι δύσκολη αφού αρκετοί, τοσο μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί ξεκινούν πριν ξημερώσει για να φθάσουν έγκαιρα στο σχολείο τους. Από την ώρα προσέλευσης θα εξαρτηθεί και η ώρα αποχώρησης.

Θέματα που συζητούνται είναι αν το νέο ωράριο θα κοινό σε Γυμνάσια και Λύκεια και Τεχνικές ή αν θα είναι διαφορετικό. Στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκεται επίσης και η επιλογή θερινού και χειμερινού ωραρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










6779