Πράσινο από το Υπουργικό. Μείωση των αποσπασμένων κατά 50% στην επόμενη τριετία


Στην επόμενη τριετία, στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η μείωση του αριθμού των αποσπασμένων εκπαιδευτικών κατά περίπου 50 %. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφoρίες του Paideia News σήμερα, ο αριθμός των αποσπασμένων ανέρχεται στους 305 με την προσπάθεια του ΥΠΠΑΝ να είναι η μείωση τους γύρω στους 150.

Η προσπάθεια αυτή άρχισε με την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την τελευταία του συνεδρία την περασμένη Τετάρτη σχετικού σημειώματος που κατέθεσε ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου. Συγκεκριμένα, το Υπουργικό ενέκρινε την έναρξη της προσπάθειας αυτής εξουσιοδοτώντας τον κ. Προδρόμου όπως σε επαφή με το Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσουν την υλοποίηση του σχεδίου.

Στόχος του ΥΠΠΑΝ είναι σταδιακά από τα τέλη της νέα σχολικής χρονιάς και για τα επόμενα 3 χρόνια να επιστρέφουν κάθε χρόνο στην έδρα γύρω στους 50 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται ότι σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών υπηρετεί με απόσπαση εκτός Υπουργείου πέραν των 20 χρόνων.

Βάσει του σχεδίου, με την επιστροφή στα σχολεία των υψηλόβαθμων αποσπασμένων θα προσλαμβάνονται στις θέσεις τους άτομα με κλίμακα Α8.  Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει και μείωση των νέων θέσεων που εγκρίνονται κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του ΥΠΠΑΝ. Υπολογίζεται ότι με αυτό τον τρόπο, σε κάθε σχολική περίοδο την επόμενη τριετία θα μειώνεται ο αριθμός των νέων θέσεων περίπου κατά 10.

Το θέμα των αποσπάσεων συζητείται κάθε χρόνο, χωρίς όμως να λαμβάνονται οι αποφάσεις για υλοποίηση των στόχων του ΥΠΠΑΝ και της Κυβέρνησης ευρύτερα.      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3216