Σειρά επαφών αρχίζει από τη Δευτέρα ο Προδρόμου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς


Σειρά επαφών αρχίζει από αύριο Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου με κύριο θέμα την προσπάθεια για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενόψει και των δεδομένων που θα υπάρχουν  τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στο κεφάλαιο της πανδημίας.

Όπως δήλωσε στο Paideia-News o κ. Προδρόμου, σε αυτό τον κύκλο επαφών θα γίνουν συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις (στην περίπτωση της ΟΕΛΜΕΚ θα γίνουν και με κλαδικές) διευθυντές, επιθεωρητές, οργανωμένους γονείς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς με την εκπαίδευση. Αύριο Δευτέρα θα γίνει συνάντηση με την ΠΟΕΔ.

Επίσης αύριο θα πραγματοποιηθεί υπηρεσιακή σύσκεψη  στο Υπουργείο Παιδείας στην οποία θα λάβουν μέρος αρμόδιοι από το ΥΠΠΑΝ και από το Υπουργείο Υγείας. Σε αυτή θα συζητηθεί η επικαιροποίηση των πρωτόκολλων του Υπουργείου Υγείας ως η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει με συγκεκριμένα δεδομένα. Ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε ότι στη σύσκεψη δεν θα ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Στο μεταξύ η σεναριολογία μπορεί να έχει καταντήσει καθημερινό φαινόμενο, πλην όμως, κανένας δεν είναι σε θέση από τώρα να λάβει αποφάσεις και να σχεδιάσει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τα σημερινά δεδομένα. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν προς το τέλος του μήνα από τους επιδημιολόγους και τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν τότε. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο Υπουργικό που θα συνεδριάσει στο Τρόοδος στις 21 του μήνα, όμως ούτε και εκεί θα ληφθούν αποφάσεις.

Σε περίπτωση που τα δεδομένα στην πανδημία είναι τα ίδια με τα σημερινά ή χειροτεύσουν, τότε θεωρείται σίγουρο ότι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν την 1η του Σεπτέμβρη στα σχολεία με μάσκα, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες όταν εισέρχονται σε κλειστούς χώρους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2005